Jump to content

krpZ

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je krpZ objavio

  1. Postovani, u zgradi imamo problem sa prvim susjedom koji ima privatnu kucu. Naime, covjek je odrezao grane nasih stabala koje prelaze na njegovu parcelu. U tome kao suvlasnici ne vidimo nista sporno. Međutim, on je ogromnu hrpu grana bacio u nase dvoriste i nas parking. To je ogromna gomila, radi se o jako gustim i visokim stablima, dvoriste je doslovno zatrpano. Tvrdi da je to sada nas problem i da mi se moramo pobrinuti za odvoz. Lokalno komunalno redarstvo kaze istu stvar, tvrde da je to po zakonu. Ako jest, zanima me po kojem. Jesmo li mi suvlasnici zaista obvezni zakonom platiti to iz pricuve? Ako netko zna, molim da mi odgovori i svaki savjet i informacija je dobrodosla.
  2. Hvala na odgovoru, toga me i bilo strah- da nema zakonskog roka. Oni koji su prodali zemlju tu niti ne zive i nemaju doticaja sa situacijom. Cestu koristi cijeli kvart i većinom je neuredjena, osim djelova gdje su stanari privatno organizirali i platili asfaltiranje. To je praksa i dalje. Dio o kojim ja pisem koristi 10ak zgrada. Na kakav dogovor mislite?
  3. Situacija je slijedeća: Grad je otkupio dio zemljišta od privatnih vlasnika u svrhu formiranja ceste. Grad odugovlači više od 10 g; neslužbeno je rečeno da oni ne planiraju cestu urediti i savjet je da se po zgaradama organizira skupljanje novca i tako privatno asfaltira, što je većini neprihvatljivo, ali je uobičajena praksa. U naravi se radi o dijelu glavne ceste velikog gradskog naselja, koja je u katastrofanom stanju, niti makadamskom. Što je sa komunalnim doprinosom koji se plaća i imaju li stanari pravo na nadknadu štete koja nastaje na vozilima? Molim vas da me uputite na zakon se odnosi na ovu situaciju, postoji li rok u kojem je Grad dužan privesti prometnicu namjeni i pravni način za prisiliti Grad da ispuni svoju obvezu? Koje korake mogu poduzeti bivši vlasnici zemljišta, a koje stanari ulice?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija