Jump to content

Silent00

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam puno. Znaci prepusten sam na milost poslodavca kako ce on odluciti moram li odraditi dio ili cijeli otkazni rok Taj datum je jer 12.6. krecem sa specijalizacijom u bolnici. Pa bi mi zadnji dan u staroj firmi trebao biti 11.6. Do sada je poslodavac uvijek omogucio da se mjesec dana otkaznog roka koristi GO, a za mene sada zbog nedostatka kadra zeli da radim sve do 11.6.
  2. Otkaz sam uručio dana 27.4. Na papiru je pisalo da ja zaposlenik podnosim zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa za zadnjim danom rada 11.6.2023. I da se želi iskoristiti preostali dio godišnjeg kroz otkazni rok. Tajnica je to urudzbirala, no međutim poslodavac ne želi to potpisati. Mene zanima gdje je definiran opravdani razlog? Raspored rada za svibanj je već osmišljen od strane koordinatora i prema tome rasporedu moguć je rad kroz svibanj bez mog prisustva. Koliko razumijem poslodavac svejedno može traziti da zbog nedostatka radnika ja moram odraditi dio otkaznog roka. Na Vas zadnji odgovor. Smatra li se da sam dao otkaz ako na papiru pise sporazumni raskid, a poslodavac odbija to potpisati? Radi se o radnom mjestu doktora u vanbolnickoj hitnoj.
  3. Također, ako ja dam redoviti otkaz za koji ne treba suglasnost poslodavca. Potrebno je odraditi otkazni rok od 30 dana, je li moguće da se kroz cijeli otkazni rok koristi neiskorišteni godišnji ili poslodavac može prisilite da se to odradi?
  4. Pozdrav, kao što naslov kaže poslodavac odbija potpisati sporazumni raskid radnog odnosa zbog nedostatka kadra. Podnio sam zahtjev za prekid radnog odnosa danom 11.6., imam još 20 dana godišnjeg odmora (7 dana prošlogodišnjeg + 13 dana razmjernog novog). Radio bih do 11.5. pa trošio GO. Poslodavac tvrdi da nemam pravo biti mjesec dana u komadu na godišnjem odmoru nego maksimalno 2 tjedna, a ostalo da će biti plaćeno. Ove godine još nismo dobili raspored da se zapišemo za termine godišnjih odmora, iako ja ne tražim GO kao radnik nego u sklopu otkaznog roka. Postoji mala šansa da će se poslodavat složiti sa mojim planom. Meni je bitno da potrošim cijeli godišnji jer nisam u Hrvatskoj kroz taj period kada on želi da radim. Tražim savjet koje su moje opcije. Hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija