Jump to content

glandys

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poslodavac je u interni sustav za biljezenje godisnjeg stavio 12 dana odmah nakon sklapanja ugovora o radu. U ozujku ove godine tajnica je potvrdila kako je to sve od slobodnih dana godisnjeg s obzirom da mu se racuna razmjerni godisnji. Datum koji je oznacavao sest mjeseci neprekidnog rada je bio dakle 15.12.2022. Nakndno je radnik dosao do saznanja o tom pravilu o punom godisnjem nakon 6 mjeseci neprekidnog rada, pa nije postavio direktan upit o pravu na puni godisnji, nazalost.
  2. Postovani, ako bi mi mogli molim vas razjasniti nesto, naime, znam da postoji odredba po kojoj protekom 6 mjeseci neprekidnog rada zaposlenik stjece pravo na puni godisnji. U konkretom slucaju, zaposlenik je zaposlen (prvo zaposlenje!) 15.6.2022, te je neprekidno radio 6 mjeseci, tj sad vec godinu dana, medutim, na poslu tvrde kako nije stekao puni godisnji (to bi bilo 20 dana), vec samo razmjerni godisnji od 12 dana. Da li je ta racunica njihova onda ispravna? Hvala unaprijed na odgovoru!
  3. To je i nas zanima, spominjalo se u kontekstu poreznog prometa, da je darovno isplativije? Nisam mogla naci nista sto bi to povtvrdilo online, pa sam htjela provjeriti ovdje.
  4. Pozdrav, jel bi mi mogao netko ukratko objasniti glavne razlike izmedu darovanja nekretnine i nasljedivanje iste? Cesto ljudi spominju da je bolje darovati pa me samo zanimalo zasto, tj, po cemu je (ako je) isplativije? U konkretnom slucaju, majka bi darovala nekretninu meni, koja sam ujedno i jedini njezin zakonski nasljednik.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija