Jump to content

noA23

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mi cemo uzdrzavati roditelje, ali postoji mogucnost osporavanja, poznavajuci situaciju, no ako se dijete prakticki odreklo roditelja i imamo ugovor kojeg se pridrzavamo, onda se nadam da je sa pravne strane sve čisto.
  2. Roditelj želi napisati oporuku kojom bi ostavio imovinu dvoje djece, trece dijete 10 godina nije prisutno i ne zna se gdje je tj ne održava kontakt te se roditelj boji u slučaju smrti da ce imovina propasti i da ce drugi roditelj biti izbacen iz kuce zbog nesređenog stanja. Ovo dvoje djece svakako ima namjeru se brinuti o roditeljima, ali ako i nuzni dio se ne mogne ispostovati jer se trece dijete ne zeli izjasniti ili ne moze locirati, ne znamo sto napraviti.
  3. Da li se može sastaviti ugovor o doživotnom uzdržavanju sa dvoje djece, od troje djece? Da li drugom roditelju, koji nije vlasnik imovine, može supružnik dodijeliti pravo doživotnog uživanja nekretnine tako da on bude osiguran nakon smrti vlasnika imovine tj da djeca koja su eventualno sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju tek nakon smrti oboje roditelja mogu raspolagati nekretninom. Ili postoji neki drugi i bolji način da dvoje djece, od ukupno troje, naslijedi imovinu i da roditelj koji nije vlasnik bude osiguran do svoje smrti tj. da ga se ne može istjerati iz nekretnine. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija