Jump to content

ivan_p

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Malo se situacija promjenila, uspio sam danas doći do supruge suvlasnika i ona mi je rekla da je spremna odreći se svega u korist pomajke. I kćeri razmišljaju jednako. Jeli to moguće na ostavinskoj ili prvo one trebaju postati vlasnice pa darovnim ugovorom to prenjeti na pomajku ili čak direktno na moju suprugu koja je vlasnica 3/4 ? Nemoram napominjati da je njima izuzetno skupo dolaziti u ZG na ostavinsku pa neznam jel postoji mogućnost da one ovjere nekakav dokument kojim se svega odriču ili nešto slično, a da vrijedi u HR?
  2. Situacija je slijedeća: Supruga je nasljedila nekakvu zemlju i kućicu u Zagrebu, po papirima ispada da je ona nasljedila 3/4 idealnog djela nekretnine, a 1/4 posjeduje čovjek koji je prije puno godina otišao u Srbiju i tamo umro cca 1986. godine. E sada, njegova pomajka i bivša vlasnica ove 3/4 je još uvijek živa i mi se brinemo o njoj (darovnim ugovorom je svoj dio prenjela na suprugu). Taj čovjek u Srbiji ima suprugu i 2 kćeri koje u zadnjih 20-ak godina nisu bile u ZG i vjerovatno ih nije briga za pomajku svojeg muža i oca. Nakon njegove smrti nikada nije provedena ostavinska rasprava u Hrvatskoj, u Srbiji vjerovatno je. Pitanja su slijedeća: 1) Jel postoji ikakva mogućnost da se pokrene ostavinska u Hrvatskoj i da ovu 1/4 naslijedi pomajka? 2) Pokušavamo doći do ove 3 žene, ali nema šanse, slali smo pisma, zvali, stvarno smo se trudili, ali jednostavno je do njih nemoguće doći. Što ako se one ne pojave na ostavinskoj? 3) Koji papiri su potrebni da se pokrene naknadna ostavinska rasprava s obzirom na to da je čovjek umro u Srbiji i tamo je pokopan? 4) Da li državljani Srbije uopće mogu postati vlasnici ekretnine u RH? Puno hvala na eventualnim odgovorima
  3. Situacija je slijedeća: Supruga je naslijedila 67 m2 zemljišta i 17m2 kućicu u širem središtu Zagreba. Postoji indicija da će se na tom zemljištu graditi prilazna cesta prema stambenim zgradama privatnog investitora. S obzirom na to da je investitor ishodio lokacijsku dozvolu koja vrijedi 2 godine očekujem da će investitor doći na pregovore oko otkupa zemljišta i kućice jer se obvezao napraviti prilaznu cestu. E sada, supruga je vlasnica 3/4 predmetne nekretnine, a neki čovjek koji od 1979. živi u Novom Sadu je vlasnik 1/4. Čovjek je u međuvremenu umro i nemožemo do njega da se dogovorimo o otkupu. On ima neke nasljednike, ali nemožemo ni do njih. Što napraviti? Tužiti čovjeka koji je umro? Kako doći u vlasništvo 1/1? I drugo pitanje, koliko bi vrijedilo ovakvo zemljište?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija