Jump to content

t6lipanj

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Može li ugovor o radu na određeno (konkretno dvije godine) biti dovoljan temelj za prijavu boravišta ili se u tom slučaju ipak mora prijaviti prebivalište? Hvala.
  2. Ako mislite na roditeljsku kuću, upisan je pokojni otac 1/1. Ako mislite na bratov stan, upisan je brat 1/1. Te dvije stvari znam sigurno. Pretpostavljam da za bratov stan postoji zabilježba države kako on prima minimalnu socijalnu naknadu, ali nisam vidio papire u vezi toga. Ostavinska nije provedena jer je otac preminuo nedavno.
  3. Srdačan pozdrav. Nakon smrti roditelja brat i ja imamo pravo nasljediti svaki po pola obiteljske kuće. Ostavinska nije provedena. Brat živi neuredno i duže vrijeme prima zajamčenu minimalnu naknadu od socijalnog. Živi u svom stanu. Ako sam dobro razumio Zakon o socijalnoj skrbi, brat bi prihvaćanjem nasljedstva izgubio pravo na minimalnu naknadu, jer osim stana u kojem živi postao bi vlasnik 1/2 obiteljske kuće? Ili to nije slučaj, s obzirom da vlasništvo nije čisto njegovo 1/1? Njemu do te kuće nije stalo, meni je i kategorički sam protiv bilo kakve prodaje. Postoji li bilo kakvo moguće rješenje za ovaj problem, da kuća ne ode na bubanj, a da on nastavi primati svoju minimalnu naknadu? Jer pokojne roditelje je prestao maltretirati tek nakon što je dobio socijalno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija