Jump to content

Petar411

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Odgovor koji sam dobio je da je prigovor tj. Reklamacija zaprimljena i da se stripm dok se ista ne rjesi. Sto trebam shvatiti iz ovog odgovora? Koliko bi trebao maksimalno cekati?
  2. Jeste li procitali moj upit? Da, rok za odgovor je 15 dana, no pitam postoji li rok za rjesavanje istih reklamacija? Do kada ja mogu racunati da ce oni meni popraviti prozore koje su tek ugradili?
  3. Da, ali covjek iznad je napisao da cca 20 -25 dana znaci ne prije 20, ali nikako poslije 25 dana, sto to ne znaci. Jasno mi je da se moram osigurati na nacin da se definira maksimalni rok
  4. Tvrdim da niste u pravu, jer pise cca 20-25 dana. Znaci da bi po ponudi izrada i dobavljanje prozora moglo trajati duze od 25 dana
  5. Postovani, Ugradivao sam prozore na kojima postoji par nedostatak. Reklamacija je prosljedena i u roku od 10-ak dana sam dobio odgovor da je reklamacija zaprimljena i da se stripm s rjesavanjem iste. Koji je rok za rjesavanje reklamacija? Ili za pocetak rjesavanja reklamacija? Hvala
  6. Postovani, Zelim naruciti prozore od jedne firme, ali ugovor tj. Ponuda koju su dali kao stavku ima navedeno vrijeme isporuke 20-25 dana cca. Nikada u nijednom ugovoru nisam vidio da je vrijeme isporuke navedeno na taj nacin. Kada sam pitao gospodina koji izdaje ponude za tu firmu, on je rekao da je taj rok od 20-25 dana minimalan, tj. Da im barem toliko treba da isporuce prozore nakon sto se plati akontacija.
  7. Postovani, Narucio sam tri seta prozora i krajnji rok isporuke je 31.07.2023. Sada mi je receno da ce prozori izaci iz proizvodnje tek pocetkom osmog mjeseca. Po isporuci prozora sam duzan platiti ostatak iznosa, no s obzirom da mi je vec receno kako ce oni kasniti, jesam li ja duzan njima nadoknaditi ostatak iznosa ukoliko prozori ipak budu isporuceni do zakonskog roka, tj. 31.07.2023. Hvala.
  8. Da, takoder znam jednu osobu koja je na taj nacin izbjegavala kaznu. Ne znam koliko mu je to trajalo... Moze li se to koristiti kao rjesenje da se dugorocno izbjegne neka kazna ili da slucaj ode u zastaru?
  9. Postovani, Vjerovatno ste upoznati s raznim Facebook grupama pod imenima kao sto su "crna lista Facebook prevaranata i lopova" i slicno. Imao sam situaciju gdje sam od doticnog prevaranta pokusao kupiti oruzije za koje me je on prevario, te potom prijavio policiji nakon cega sam osuden za utjerivanje duga. On je izjavio kako je novac "posudio", no kako novac nije vracen on zasigurno spada pod opis prevaranta. Sada me zanima, bi li objavljivanje njega i njegove fotografije (javno dostupne na njegovom Facebook profilu) u jednoj od ovakvih grupa za razotkrivanje prevaranata bilo ne-legalno? Hvala
  10. Pozdrav. Pitanje je u vezi kaznenog zakona, ali i ostalih zakona. Znaci kada dolazi kuverta od suda postom gdje se recimo poziva osobu na sud, i ta osoba nije nikada zaprimila to pismo, niti potpisala kuvertu postaru, hoce li se tu osobu onda progoniti na neki drugi nacin?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija