Jump to content

lamarvelous

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Mislio sam da ako je rukom napisano (i da očito onda nije standardni dio ugovora) pa da možda nije valjan jer se (možda) ne smije takav uvjet o penaliziranju staviti u ugovor (zbog već definiranog otkaznog roka). Ali razumijem da su mi nadanja uzaludna i da ništa od mog pologa, hvala na pomoći!
  2. Krivo sam se izrazio, taj dio stoji u ugovoru od početka, ali je rukom dopisan na jedan stavak gdje su prazne crte, cijeli dio o pologu je tamo rukom upisan. Dakle, stoji od početka i potpisan je od prve godine. Zanimalo me pošto je rukom dopisano, a nije u standardnom obrascu ugovora, vrijedi li to svejedno tj. koliko je legalno s obzirom da se u ugovoru prije spominje otkazni rok od 30 dana. Koja je poanta otkaznog roka ako me (i najmodavca) svejedno čeka penalizacija.
  3. Pozdrav, imam pitanje vezano uz raskid ugovora o najmu stana. Ugovor mi vrijedi do 1.10., ali do kraja ovog mjeseca najavio bih izlazak iz stana najmodavcu (otkazni rok je definiran u ugovoru na 30 dana), izašao bih iz stana s 1.8. Kvaka je da je u ugovoru najmodavac rukom dopisao da može zadržati polog ukoliko ja svojom krivnjom ne ispoštujem rok od 1 godine najma (isto tako da i on mora vratiti meni moj polog i doplatiti još jedan polog ako on ne ispoštuje taj rok od 1 godine najma) pa me zanima koliko mu je ta stavka ugovora legalna ako je ranije definiran otkazni rok od 30 dana te postoji li način da on ne zadrži taj moj polog (u iznosu dvije stanarine)? Još bih nadodao kako je ovo treća godina da sam u najmu a ugovor se na kraju svake godine automatski obnavljao. Hvala unaprijed svima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija