Jump to content

nando

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru. Baš čitam postove unazad i vidim da nije bilo slučajeva da je itko dobio temeljem jednog roditelja, a da je rođen prije 1991. Vjerujem da se to neće ni dogoditi, barem ne u skorijoj budućnosti.
  2. Poštovanje. Rođen sam 1987. godine, državljanin sam Republike Srbije, imam odobreni stalni boravak u Hrvatskoj gdje 6 godina živim i radim. Otac ima domovnicu od mog rođenja, majka nema, ali je izjašnjena kao Hrvatica u radnoj knjižici kad ju je pravila prilikom završetka srednje škole. S obzirom da sam rođen prije 1991., pretpostavljam da opcija prema roditeljima otpada?
  3. Pozdrav. Na stalnom sam boravku i trebao bih promijeniti adresu stanovanja. Ostajem u istom gradu, samo druga ulica. Jasno mi je što od dokumentacije treba. Da li se prilikom tog postupka mijenja i osobna ili ostaje ista? Hvala.
  4. Poštovanje. Situacija je sljedeća: Rođen sam 1986. godine i državljanin sam Srbije. Otac mi je upisan u državljane RH, ima domovnicu od rođenja. On živi u Srbiji. Postoji li mogućnost za dobivanje HR državljanstva? Druga stvar, imam odobren stalni boravak i živim u RH 7 godina. Bio sam u braku sa HR državljankom nešto više od 3 godine. Da li prema ovome imam pravo na državljanstvo nakon navršenih 8 godina stalnog boravka u RH? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija