Jump to content

FairuZ

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim informaciju;je li poslodavac u stranoj zemlji dužan osigurati tumača pri raskidanju ugovora?Naime,suprugu koji je sljedeći dan operiran,poslodavac je savjetovao da potpiše sporazumni otkaz jer će navodno kroz neko razdoblje biti zaštićen zakonom,a po oporavku će vidjeti za dalje.Sada je suprugu ispostavljen račun za sve bolničke troškove,a poslodavac se ne želi izjasniti.Postoji li ovdje osnova za ukazivanje na pravo da ima tumača pri potpisivanju ovakvog raskida za koji mu sad kažu da je potpisao na svoju štetu?Može li se obratiti Međunarodnom sudu za ljudska prava,ako ništa drugo,barem za to da mu se to pravo prizna-da ga spada po zakonu da zna što potpisuje? Hvala.
  2. najprije ugovor o radu te aneks ugovora o sporazumnom prekidu radnog odnosa (na zahtjev poslodavca); ima te ugovore, svu dokumentaciju iz bolnice, otpusno pismo
  3. Poštovani, suprug je od 2021. radio u Austriji, a tijekom ugovora obolio je od hidronefroze. Trebao je obaviti 3 manja i jedan veliki operativni zahvat. Tijekom triju zahvata radio je uz nekoliko dana bolovanja. Dan prije velikog zahvata, predložen mu je sporazumni otkaz, uz napomenu da ima još 6 tjedana kroz koje je pokriven zdravstvenim osiguranjem, a poslodavac mu je omogućio da se oporavi u smještaju koji je koristio. Prije dva dana, mailom mu je stigao račun iz bolnice u kojem stoji da mora platiti operativni zahvat i popratno, iako je obavljen unutar tih 6 tjedana. Molim za mišljenje i savjet, što dalje, gdje se obratiti jer djeluje nelogično da se bez objašnjenja naknadno mijenja situacija, kad je rečeno drugačije. Također, ima li kakav povoljan utjecaj to što je i Hrvatska u EU, dakle i on građanin EU-a?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija