Jump to content

Malina88

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da li RH dozvoljava trojno drzavljanstvo u situaciji gde je jedan roditelj HR drzavljanin, drugi SRB i zive u Njemackoj. Beba je rodjenjem automatski dobila Njemacko drzavljanstvo. Da li moze dobiti jos i HR i SRB na osnovu roditelja?
  2. Hvala puno na odgovoru. Ne razumem se u zakone RH. Posto ne zivi u RH, zbog kaznene prijave, ne sme ni doci. Hteli su da mu sednu na platu, ali, trenutno, ne mogu jer ima zasticen iznos koji je potreban za zivot njega i porodice. Sve sto predje taj iznos, moze mu se oduzeti. A kad ce to biti, ko zna na trenutnu ekonomsku situaciju. On zbog duga i prijave ne sme ici u HR. Kakve jos moze imati posledice? I ako uplacuje mesecno nesto, da li se kaznena prijava ponistava ili ?
  3. Ne zeli da mu se oprosti dug, nego samo umanji za period kad je imao manju platu. A i nova porodica su nove okolnosti. Svakako je dugo godina placao vise od minimalne alimentacije. Valjda i to igra ulogu. Znaci ispada da mora ili da se razvede na papiru, kako bi i sadasnja deca dobila svoj deo ili da ostane bez posla. Zar se ne gleda 22% od plate? To sa 2 alimentacije i te kako prelazi to, pa cak i polovinu plate. Kako se to resava? Zar to nije dovoljno za smanjenje? A, da pritom dete dobija deciji 250e. 400+250, to je 650e mesecno. Dete, hvala Bogu, nije sa posebnim potrebama.
  4. Jedno ima 17 godina, drugo 15 godina. A u braku ima dete od 2 i 4 godine. Zena ne radi jer deca ne mogu dobiti vrtic. Po Nemackom zakonu i standardu, njegova primanja ne pokrivaju minimalni iznoz za izdrzavanje porodice. Ne znam kako se to racuna u HR.
  5. Postovani, potreban mi je savet i sta moze zakonski da se uradi. Osoba nije placala alimentaciju zadnjih 5-6 godina. Ponovo se ozenio, dobio dvoje dece. Zena mu ne radi. Plus ima jos jednu alimentaciju u drzavi gde je sad. Ne zivi vise u HR. Da li moze da trazi smanjenje alimentacije( 400e) i duga oko 20000e? Nazalost, situacija je takva da nema dovoljno ni za trenutno troskove. Zeli da uplacuje nesto, ali 400e plus dug je ne moguce. Zivi u Nemackoj. I podesena je protiv njega kaznena prijava. 1. Da li moze da se trazi unazad smanjenje alimentacije i duga? 2. S' obzirom da nije u HR sta znaci ta kaznena prijava? P.s. nema imovine na sebi. Unapred hvala na savetu i pomoci.
  6. Postovani, i meni treba preporuka za par dobrih advokata za obiteljsko pravo,tj. alimentaciju? Zagreb Unapred hvala.
  7. A da li postoji mogucnost da se unapred kontaktira nadlezni sud? Da se vidi da li moze nesto da se resi. Preko konzulata? Da li sme u konzulat zbog poternice?
  8. Malina88

    Potjernica

    Postovani, sta se desava u slucaju da je lice na poternici zbog duga za kredit i alimentacije? Kako to resiti? Nazalost, finansijski ne moze da plati. Niti advokata. Ima dugova( zbog korone i zato sto nije imao posao) i u drzavi gde je lice sad. Ima zenu i decu, zive od zenine plate. Sta se desava ako uhvate tu osobu? Koje su kazne? Posledice? Kome se obratiti za pomoc? Molim vas za savet i pomoc. Unapred hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija