Jump to content

eni

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Imala sam prije 2.mj. ozljedu na sportskoj aktivnosti prilikom koje sam slomila rame i trenutno sam na rehabilitacji. Budući da imam životno osiguranje koje pokriva i sportske ozljede planiram po završetku lječenja tražiti odštetu. Ono što me zanima je da li osiguravajuća kuća, nakon što isplati nekakvu odštetu, pokreće na neki način sa svoje strane postupak (za naknadu isplačenih sredstava ili nešto sl.) prema onome tko je vlasnik ili voditelj sportskog kluba u kojem se ozljeda dogodila? Naime, meni je voditelj kluba prijatelj, a i ozljeda je zaista slučajna, i ne bi da se njega nekako pravno goni. Unaprijed hvala na odgovoru
  2. Pozdrav, Upravo se pripremam za neko testiranje pa učim Ustav. Da li mi netko može objasniti razliku između interpelacije i zastupničkog pitanja? Unaprijed hvala.
  3. Ovo moje "riječi vam se pozlatile" i nije bilo bez veze. Naime, danas sam u telefonskom razgovoru sa načelnicom Odjeja za opće i td. poslove tog državnog tijela obaviještena da je natječaj na koji sam se žalila i na koji mi je žalba uvažena poništen. To međutim niti je igdje objavljeno, niti je u skladu s preporukom Odbora, niti sam ja dobila novo rješenje. Ove zadnje dvije stavke proizlaze i iz onoga što ste mi Vi rekli i iz čl. 242. stavak 2. Zakona o općem upravnom postupku na koji se Odbor u obrazloženju svog rješenja poziva. S obzirom da sam ja dobila rješenje Odbora prije 5 mjeseci ne znam ima li više smisla da očekujem išta od prvostupanjskog tijela koje je svoj rok za donošenje novog rješenja (prema istom čl. Zak. o upravnom postupku) već dobrano prekoračili, a budući da nemam novo rješenje ne znam ni koji je pravni lijek. Da li da se obratim opet Odboru za državnu službu ili Upravnom sudu? A ako se obratim Upravnom sudu da li da se pozovem na Zakon o upravnom postupku i pokrenem upravni spor ili da tražim zaštitu Ustavom zajamčenog prava (na rad npr. ili nešto sl.)? Da li mi u upravnom sporu treba pravni zastupnik tj. odvjetnik ili ne? Unaprijed hvala.
  4. Hvala na odgovoru, riječi vam se pozlatile.
  5. Prije koji mjesec dobila sam odgovor Odbora za državnu službu na žalbu na jedan natječaj za posao. Uglavnom, žalba mi je prihvačena jer primljena osoba nije zadovoljavala formalne uvjete natječaja, a i rješanje kojim je primljena "nije imalo sve bitne dijelove" koje je trebalo imati. Moje pitanje je što dalje? Jer mi kad ih nazovem nitko ne kaže ništa suvislo? U rješenju Odbora (neke 2 stranice) je rečeno da se predmet vrača tijelu prvog stupnja na ponovni postupak u kojem su dužni "izvršiti ponovni odabir kandidata vodeći računa o formalnim uvjetima i rezultatima testiranja...". Što oni na osnovu toga mogu/moraju napraviti? Da li mogu/moraju tog kandidata odabrati iz ovog prethodnog natječaja ili raspisati potpuno novi natječaj i da li mene moraju obavijestiti o tome što su odlučili u tom novom postupku ili mi više nemamo ništa jedni s drugima? Tj. da li se prihvačenom žalbom samo ruši natječaj ili može imati i neke druge posljedice? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija