Jump to content

eduardo.

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala, tako ću i napraviti. Nadam se da ima bar neku nekretninu na svoje ime, jer koliko čujem račune nema nikakve na svoje ime.
  2. FINA se nije mogla naplatiti jer gospođa nema nikakva primanja, samo zaštićeni račun za dječji doplatak i alimentaciju. Nije zaposlena, osim ako nešto radi na crno. Mislim da roditelji imaju neki biznis pa moguće da s njima radi ali joj isplaćuju na ruke. Nema nekretnine na svoje ime. No, ako se u 10 godina FINA ne naplati onda ništa nakon tih 10 godina? Presuda je odnesena na FINU još na početku, prije 9 godina negdje
  3. FINA ju je pokušala ovršiti ali nije uspjela. Ništa osim toga. Osim ako je pokušaj naplate ujedno i pokušaj prekidanja zastarnog roka. Dakle ona meni duguje novac, nikad ga ne vrati i to joj se nakon 10 godina oprosti? Jesam li dobro shvatio?
  4. Poštovani, prije 10 godina sam dobio tužbu te mi je dotična trebala platiti 15.000 eura. Radilo se o tome da mi je prodala auto koji nije bio njen već od banke (leasing). Auto je glasio na njenu firmu, u međuvremenu je firma zatvorena/propala. Kako je gospođa u dugovima na sve strane nikad ništa mi nije uplatila. Sad je prošlo 10 godina ali ja ne želim odustati. Nije stara i da hoće išla bi raditi u inozemstvo, polako otplaćivala dug. Moje pitanje glasi: mogu li ponovno pokrenuti tužbu za istu stvar pošto je od stare presude prošlo 10 godina te je otišla u zastaru? Hvala unaprijed! Lp
  5. Poštovani, zna li netko mogu li s Presudom otići na FINU i zatražiti ovrhu? Dosta mi je natezanja i čekanja 3 mjeseca. Hvala!
  6. I još jedno pitanje... mogu li ja uzeti podstanare u jedan dio kuće bez njenog potpisa, suglasnosti? Ja bih joj naravno plaćao pola od njihove najamnine. Hvala unaprijed svima na pomoći.
  7. Ne piše rok. Samo da je odustao od tužbe i da smo se kao stranke sporazumjeli da će tužitelj okrivljeniku nadoknaditi troškove postupka i iznos. Piše na kraju da je presuda pravomoćna od 1.lipnja. I piše da protiv presude nije dozvoljena žalba.
  8. Hvala. Imam nekoliko ideja koje bih joj predložio ali ne znam hoće li pristati...vidjet cemo koliko bi koštalo i trajalo razvrgnuće...bar da za to vrijeme živim u nekretnini.
  9. Hvala na odgovoru. Dakle, činjenica što ja imam dugo prijavljeno prebivalište u kući i nemam nikakvu nekretninu mi ne ide u prilog? Ona u toj kući nije bila od djetinjstva, a ja dolazim više puta godišnje. Ja bih prodajom nekretnine ostao vječiti podstanar (od dobivenih novaca ne bih mogao kupiti drugu nekretninu u useljivom stanju). Ne mogu ju isplatiti jer toliko novaca trenutno nemam. Ja bih preselio u dio zajedničke nekretnine dok nađem posao gdje je predmetna nekretnina... pa bih sestru polako isplaćivao (budući da ne bih više morao plaćati podstanarstvo).
  10. Hvala na odgovoru. Znate li koliko u prosjeku traje taj postupak razvrgnuća? Pretpostavljam oko godinu dana...? Je li moguće da se riješi i brzo, kroz dva-tri mjeseca? Također, ukoliko se u tijeku postupka razvrgnuća ipak dogovorimo (recimo nađemo kupca koji bi ponudio dobru cijenu), moželi se isti prekinutj pa se mi ipam dogovorimo? Hvala.
  11. Poštovani! 1.6.2023. Presudom suda odlučeno je da mi tužitelj mora platiti sudske troškove na što je tužitelj i sam pristao kada je odustao od daljnje tužbe jer je vidio da će izgubiti sudski spor. Do sada nije ništa uplatio (radi se o oko 500 eura). Zanima me postoji li neki zakonski rok do kada da čekem uplatu ili već sad (2 mjeseca od Presude) mogu s Presudom otići na FINU i zatražiti ovrhu? Trebam li poduzeti neke radnje prije? Hvala unaprijed na savjetu/sugestiji i lijep pozdrav!
  12. Poštovani, Sestra i ja smo naslijedili kuću, svaki 1/2. Nitko u njoj ne živi, iako sam ja dugo imam prijavljeno prebivalište na nju. Ja sam podstanar, a ona ima kuću na moru u kojoj živi. Sestra želi prodati kuću, a ja ne. Može li ona ikako prodati kuću bez moje suglasnosti uz pomoć nekih sudskih postupaka? Može li ona sudski zatražiti da kuća ide na dražbu bez moje suglasnosti? Napominjem da su ona i njena obitelj jako dobro situirani pa bi joj od prodaje samo dobro došao novac. Ja i moja obitelj nemamo u vlasništvu nikakvu nekretninu osim ove polovice te smo podstanari, a za novac od evenualne dražbe ne bi imali dovoljno za pristojnu nekretninu. Hvala unaprijed na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija