Jump to content

ljiljana35

Korisnik
  • Broj objava

    22
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Stvar je u tome da roditelj salje dijete sa loše skrivenim mobitelom drugom roditelju i tako prati lokaciju i malo smo primjetili da previse informacija zna, znaci da prisluskuje. Tako da ne znam koliko neka tvrtka moze uci u takve informacije u tih par sati ? Jer dok se dijete vraca, vracamo sve . Da li izvesca takvih tvrtki vrijede na sudu? Ima neka preporuka? Ili kako to "izguglati"
  2. Odnijeti mobitel na kojem se prisluskuje i prati u policiju ili? Imam video tog mobitela gdje se vidi upaljeni lokator i s vremena na vrijeme prikaze se mikrofon ( ne znam moze li se na daljinu upravljati recimo diktafonom ? )
  3. Naravno da smatram da je kazneno dijelo nekog pratiti i prisluskivat.. Osoba nije iz kucanstva
  4. Imam dokaze ,zato pitam koja je procedura ? Ovo nije nikakav odgovor.
  5. Molim Vas informaciju kako postupati u slucaju saznanja da vas netko prisluškuje mobitelom i prati gps-om? Pozvali policiju na uviđaj? Uzeti odmah odvjetnika pa tužba? Koji je redosljed i ima li posljedica za takve ljude?
  6. Vjerujte mi , nju nije briga ima li on od cega zivjeti. Na sudu dok je trazio samostalno vrijeme s djetetom izrekla je brdo lazi ( da nije nista davao, da nije dolazio) a djetetu je kupio kolica, kinderbet, pelena za pol godine... ona je bila nezaposlena i nije dala ni za dudu.. Sad kad radi ocekuje da on i dalje uz alimentaciju namiruje njezine fix ideje, medutjm zaista nema. Osim toga, zeli mu priustiti dok dode kod njega/nas. Ove dodatne troskove smatra raznim aktivnostima i sta si ona zamisli.. A to moze bit i 300 € mjesecno jos.. Cujemo razlicita vidanja tih troškova puta tako da ste mi jako puno pomogli. Osim toga, ona je njega ostavila dok je bila trudna zeljeci biti sama s djetetom i otvoreno mu govori da si napravi drugo dijete a njih pusti na miru i samo salje novce. Zato je sad kad je sudski trazio svoje samostalno vrijeme, pokrenula da bi ona jos. Jer ne moze smislit da dolazi kod nas za vikende.
  7. Hvala Vam na odgovoru. Ne misli na putne troskove jer ih ona nema. Iskljucivo su na njemu i on dolazi po njega i vraca ga. Ona misli da on mora dodati za lijekove, dodatne aktivnosti i sve sto si ona zamisli uz tih 200 € alimentacije koju trazi i minimalno 180 € putnih troskova. ( na placu od 800-900 € ) Dakle opravdano je traziti podjelu putnih troskova na sudu ? ( a da ne govorimo o dodatim servisima i svemu sto putovanja donose i sto nitko ne spominje. )
  8. Imam jedno pitanje, doticna trazi uz povecanje na 200 € alimentacije i podjelu svih troskova na pola. Da li je otac duzan uz ovolike troskove jos i dodatne troskove dijelit na pola? Jer doticna ce to sve iskoristavat. Plus, nije definirano sta su dodatni troskovi. Koliko znam u samu alimentaciju idu obrazovanje, odjeca, obuca, hrana.. I da li se uzimaju i majcina primanja u obzir na sudu?
  9. Ne postoji nijedan opravdan razlog , dapace imat ce smanjenje za vrtic. Znaci ici na sud i jedino tako odgovoriti na tuzbu. Koliko sudovi idu na opciju podjele troska?
  10. Znam da često sudovi gledaju da su djeca najbitnija i nije im bitno ima li drugi roditelj za jest.. ali ovdje se radi o majci koja ima puno više od oca i koja je sama odlučila bit sama s djetetom, uskraćivati ga za informacije i ne može smislit to sto ga on zeli i tu kod nas.. Zanima me koliko se u praksi sudovi pozivaju na dodatne poslove i dodatnu zaradu jer realno, i on zaslužuje odmor od fizičkog posla kojeg radi. Ostalo si pomalo poveca budzet kosnjom po selu , prodajom drva ili nešto jer mu je neugodno da mu pomognem..
  11. Hvala Vam od srca. Trosak puta je veci od same alimentacije i njemu ne ostane ni cent za hranu i rezije. Pomognem mu ja kao partnerica , te ako uhvati neki poslic po selu. Da li je pametno uzeti odvjetnika u ovom slucaju?
  12. Pozdrav, Tipkala sam vec o nekim temama. Dakle otac je napokon sudski dobio vikende i odredene dane u tjednu bez prisutnosti majke. Majka nista nije htjela dogovorit u centru nego mu je nabila sudski trosak i morao je sve traziti sudski. Cim joj je dosao poziv na sud naglasila je da ce sad ona traziti vecu alimentaciju jer se eto on "usudio" traziti svoje dijete bez njezine prosutnosti. Razloga za povecanje konkretno nema, dapace, potpisao joj je prije 2 tjedna da ide u gradski vrtic, 80 € jeftiniji. Nadalje, dijete zivi 100tinjak km dalje, pa mu je tu i trosak puta poveci. Sada placa 160 € alimentacije te neato vise od toga placa putne troskove. Kredit , koji je jos morao i dici da bi mogao sudski dobiti svoje dijete vikendom, te da mu sve pripremimo za boravak ovdje, te ostali izdatci su 600 €. Moze li, ukoliko ona bude trazila vise, sud uzeti u obzir veliki trosak putovanja, kredit i ostale izdatke kao razlog ostajanja jednakog iznosa ( ili event povecanje na 172 koliko je po tablici) Dok se od place oduzmu kredit, alimentacija i putni trosak, vec je u minusu, dakle NE ostaje mu ni za rezije ni za hranu. Na sto se pozvati ukoliko dode do suda? Majka ima dupla primanja , nasljedenu kucu i svoj auto, tako da ovo radi iz cistog prkosa jer se ON usudio traziti SVOJE dijete bez nje.
  13. Sjeti se tu i tamo, ali prosjecno jednom dva put mjesecno uvjetuje nesto svoje. Recimo za subote koje je po planu sama napisala da su popodne onda se ona sjeti da bi ga vodila negdje. Partner radi ujutro subotom tako da taj dan mu ne nadoknadi. Nikad ne predlozi alternativu. Samo bahato oduzme dan.
  14. Ona tvrdi da je socijalizacija bitnija od oca ( taj dan je vec 9 h u vrticu ). I da su joj u CZSSu rekli da ide prije viđanja s ocem. Da napomenem ,radi se o djetetu od 2 godine koje ni nema nešto još konkretno od kićenja bora u vrtiću i sličnih "manje" bitnij događaja. Što se tiče koliko često..evo ovaj tjedan već 2 puta govori da mali ima nešto i zabranjuje mu dolazak kod njega. A czss ju u tome i podrzava i navodno navodi da je za dijete bitnija socijalizacija ( u kojoj je proveo vec 9 h taj dan) od dolaska oca Kome onda prijaviti kad je czss na strani ovakvih majki koje opetovano krse plan?
  15. Molim točnu i provjerenu informaciju u vezi plana zajedničke skrbi. Što ima prednost u slučaju da na dan viđanja oca s djetetom padne neko događanje poput priredbe, radionice i slično? Mora li se otac odreci tog dana ? Smatra li se to zabranom za oca i kršenjem sudski određenog plana? Majka brani da otac dođe na dogadaj. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija