Jump to content

ivana994

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. okej, hvala. Veranda je nekih 10-12 kvadrata cca.
  2. Nije ucrtana u katastru, ucrtano je nesto drugo i na drugoj lokaciji na toj istoj čestici, kažu stara kuća srušena prije 30ak godina, prema tome što je ucrtano je oko 12mx6m
  3. CITIRAM uporabnu koju sam slikala: Podaci o građevini: - dimenzije građevine: -- građevina stambene namjene je tlocrtnih dimenzija 8.6x12.6 visine do vijenca 4.35m te do sljemena 6.95m, mjereno od niže kote uređenog terena način smještaja na čestici: - građevina stambene namjene- obiteljska kuća je slobodnostojeća prizemnica Dokaz: uvjerenje DGU očevid Suprug je ove dimenzije provjerio laserskim metrom i one odgovaraju kući koja je pravokutna ali ta veranda je na ulazu, natkrivena i ostakljena, i ispod nje podrum. Evo i sada kada ste odgovorili prije nego sam pisala provjerio je suprug na DGU ortofoto iz 1968 za tu česticu, jasno se kuća vidi, a vidi se i ta veranda, doduše onako jedva vidljivo ali se naspram okoline ipak vide obrisi da nešto tu stoji.
  4. Pozdrav svima, suprug i ja planiramo kupiti kuću i našli smo jednu gdje vlasnici posjeduju uporabnu dozvolu za građevine izgrađene do 15.2.1968. izdanu 2018. godine. Na uporabnoj su navedene tlocrtne dimenzije i visina do vijenca te do sljemena što u potpunosti odgovara stvarnom stanju. Jedino što je nejasno je to što na ulazu u kuću postoji trijem koji je natkriven i zatvoren tj u potpunosti ostakljen (kao zimska bašta- veranda) koja je vizualno nedvojbeno dio kuće građen u trenutku kada i kuća a tako i vlasnici tvrde koji su u biti obiteljski nasljednici kuće, također pod tim trijemom je i mali podrum gdje se vidi da to sve čini jednu cjelinu sa kućom, kako iznutra tako i izvana (kako je fasada oronula vidi se da je to sve jedna cjelina tj da ovo naknadno nije nadograđeno). Zašto taj trijem nije naveden na uporabnoj dozvoli i je li moguće da on nije vidljiv na snimci iz 1968. godine iako je očigledno tada postojao? To nam je jedina prepreka pri kupnji tj nije nam jasno kako i na koji način legalizirati ako bude potrebno taj trijem iako uporabna već postoji?? Hvala
  5. To bi bilo, recimo, da ako ja naslijedim nekretninu sa založnim pravom i ne podmirujem dobrovoljno dug godinama (ili već neki određeni period koji je založni vjerovnik spreman čekati) založni vjerovnik može pokrenuti ovrhu u smislu dražbe nekretnine jer drugih mogućnosti naplate nema?
  6. Pozdrav, Možete li pojasniti to? Kada onda dolazi do naplate potraživanja? Pri prodaji jednog dana ili slijedi ovrha recimo na plaći novog vlasnika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija