Jump to content

veexx

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam, ali to nije odgovor na pitanje. Meskalin je zabranjen i to je jasno. Moje pitanje se odnosi na kaktuse koji sadrze meskalin. Ovim popisom u NN je jasno naznaceno da je zabranjena npr. - konoplja (Cannabis sativa L.), smola konoplje te ekstrakti i tinkture konoplje - makova slama, koncentrat - Salvia divinorum, meksička metvica, božanska kadulja (Salvia divinorum) ALI, pejotl kaktus (lophophora williamsii) ili san pedro (Trichocereus pachanoi) nisu navedeni, vec samo kemijski spoj meskalin (3,4,5-trimetoksifenetilamin). ako bismo se ravnali prema ovom popisu iskljucivo, to znaci da sam kaktus nije zabranjen jer ga ovaj popis ne navodi. Je li moje tumacenje krivo?
  2. Hvala na odgovoru. Moze neka referenca? Ima li u nekom zakonu ili pravilniku specificno navedeno ili je to tumacenje Zakon o suzbijanju zlouporabe droga ili nesto drugo.
  3. Lijep pozdrav, ima li itko pojma kako je zakonski reguliran pejotl kaktus? Ne mogu naci nista specificno na internetu za RH. U Njemackoj i Sloveniji je dozvoljen uzgoj, posjed, transport i prodaja (izvor je wiki - Legal status of psychoactive cactus by country). Jedino je kaznjivo ekstrahirati meskalin iz kaktusa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija