Jump to content

Anonimno4899

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Koje su zakonski definirane dužnosti upravitelja zgrade i kome se mogu prijaviti za neizvršavanje istih? Koje su zakonski definirane dužnosti predstavnika suvlasnika i kome se isti može prijavito za njihovo neizvršavanje? Ima li po pitanju ovih mojih problema smisla platiti odvjetnika i ako da kakvog bi trebala tražiti tj s kojom specijalizacijom?
  2. U mailu upraviteljici sam tražila da mi dostavi kvadraturu svih stanova i imena vlasnika te obrazac za smjenu trenutnog predstavnika. Također bi htjela da se pokrene postupak etažiranja i da me se isključi iz suvlasničke zajednice. Mogu li etažiranje pokrenuti bez suglasnosti ostalih vlasnika i da se plati iz pričuve i mogu li pokrenuti postupak isključivanja bez suglasnosti ostalih stanara a obzirom na ovu situaciju? Mogu li ikako tražiti da mi se vrati novac uplaćen za pričuvu? I mogu li kako i po kojoj osnovi prijaviti i kome predstavnika suvlasnika za ne saniranje štete na krovu koja mi direktno uništava stan?
  3. Znaci osoba koja uništava zgradu i prijeti ostalim stanarima da ce im polomit zube i ima 30000kn neplaćene pričuve može biti predstavnik stanara i odlučivati što ce raditi sa novcem od pričuve?!?! To je u skladu sa zakonom? I da se pritom u potpunosti ignorira jedan stanar i isključuje iz svega?!? Znači ja sam budala koja je ok za plaćati pričuvu koja se onda nikad neće iskoristiti za bilo što što mi treba?!?! U redu je da jedan stanar nikad ne može doći do novca koji plaća niti mu budu popravljene stvari koje direktno uništavaju stan a vezane su isključivo za neodržavanje zgrade? Zašto sam ja onda dužna plaćati pričuvu?! Upraviteljica zgrade mi od travnja ne odgovara na mailove niti se javlja na pozive. Mogu li ju kome prijaviti u vezi toga?
  4. Kao što naziv kaže imam problem sa predsjednikom suvlasnika i osobom iz gskg zaduženim za moju zgradu. Predstavnik suvlasnika i ja (vlasnik stana u zgradi) nismo u dobrim odnosima. Npr nakon što je u potresu oštećen krov iznad mojeg stana i počelo mi prokišnjavati u stan, na moju molbu da se to sanira rekao mi je da ga boli k ako mi se cijeli krov sruši na glavu i na tome je ostalo. Problem je i drugi stanar koji je u dobrim odnosima sa predstavnikom. Lik je nezaposleni Rom koji konstantno ima do 2-3 sata u noć tulume i meni koja paralelno radim i studiram užasno smeta. Ostavlja smeće i privatne stvari po stubištu kojima blokira prolaz a na moju molbu da to skloni ostavio mi je poruku da će mi polomit zube. 4 puta mi je prerezao internetske žice (kontaktirana je policija ali su se pokazali apsolutno beskorisni). 7 mjeseci je u dvorištu gomilao smeće i šutu iz stana koja je onda trunula i stajala na dvorištu. Ima preko 30000kn neplaćene pričuve. Predstavnik se na sve to oglušio i ignorirao. Kontaktirala sam upraviteljicu zgrade no ona mi ignorira mailove a nemoguće ju je dobiti na poziv. Upravo sam u zgradi našla obavijest da su promijenili predstavnika i da je taj rom sa neplaćenom pričuvom koji reže žice i prijeti mi nasiljem postavljen za novog predstavnika. Mene o tome kao ni o bilo čemu vezanim za gradu nitko nikad nije obavijestio. Da li je to u skladu sa zakonom i mogu li se nekome požaliti u vezi toga? Što konkretno mogu napraviti? Napomenula bih da je moj stan u potpunosti plaćen, podmireni redovno apsolutno svi troškovi (režije, pričuva itd..)nažalost zgrada je manja i ima samo 6 stanova, jedan je gradski i prazan, jedan od čovjeka koji nije u Zagrebu i samo je povremeno tu i ostajemo ja, bivši predstavnik, problematični Rom i još dvije mlade cure koje su vlasnici tog stana. Unaprijed hvala na pomoći!
  5. Živim kraj jedne (bespravno sagrađene) tvornice u užem centru Zagreba i njihovi kamioni oko ponoći, 1, 2, 3 ujutro znaju izaći iz dvorišta postrojenja i stajati upaljeni nasred ulice ili se sparkiraju drito ispred kuća uz cestu i tako stoje po 30-60 minuta dok vozača nema unutra. Kamioni su ogromni i stvaraju užasnu količinu buke i podrhtavanja, događa se svaki dan i radnim danom i vikendom i nemoguće je ikako spavati uz to čak i sa zatvorenim prozorima. Krši li to kakve zakone/propise i mogu li to kome prijaviti? Unaprijed hvala na odgovorima i savjetima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija