Jump to content

morph667

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li je dovoljno priložiti izvadak iz banke gdje je vidljivo da uplate nisu sjele na račun (osim jedne djelomične) ili treba sastaviti specifikaciju tražbine (sastavljam je osobno ili je potreban javni bilježnik)? Oprostite na gnjavaži.
  2. Hvala vam, puno ste pomogli. Sada mi preostaje čekati pravomoćnost presude, potom zatražiti od suda presudu s iskazanom klauzulom pravomoćnosti i ovršnosti. Za buduće uplate priložim Zahtjev za izravnu naplatu. Što s neisplaćenim alimentacijama, tužba ili postoji instrument preko FINA-e?
  3. Preko vašeg odgovora. Presuda je da se Plan o ZS odobrava kao i razvod braka. Gospođa je iselila polovicom prvog mjeseca i odbila plaćati alimentaciju baš iz razloga koji ste napisali ( "neću plaćati dok ne dobijem rješenje). Pitanje je: da li je bila obvezna plaćati i imam li pravo tražiti neisplaćene alimentacije od početka godine do sada?
  4. Znači bivša supruga nije obvezna plaćati alimentaciju sve do sada kad je sud donio rješenje, makar u Planu o zajedničkoj skrbi stoji da će započeti s plaćanjem od početka 2023. godine?
  5. Hvala na prijemu na forum. Trebao bih pomoć u daljnjem postupanju vezano za neisplaćnu alimentaciju. Naime 13. veljače 2023. Centar za socijalnu skrb prihvatio je Plan o zajedničkoj skrbi, gdje je i naveden ukupan iznos alimentacije za oba djeteta i vrijeme početka isplate ( do svakog 15. u mjesecu počevši od 2023. godine). Do sada je uplaćen samo djelomični iznos za 1. mj. 2.8, Općinski sud u NZ donio je rješenje (trenutno još nije pravomoćno do isteka roka žalbe) da se brak razvodi i prihvaća se Plan o zajedničkoj skrbi. Ono što mene zanima jest: - Kada Plan o ZS postaje obvezujući? (Nakon što ga je CZSS odobrio ili nakon pravomoćne presude kada postaje i ovršni dokument?) -Koji je postupak, nakon što presuda postane pravomoćna, za naplatu (ovrhu?) neisplaćenih alimentacija i buduće naplate iste? Hvala unaprijed na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija