Jump to content

litera

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nakon privodjenja i ispitivanja, sud ga je odmah pustio, bez ikakvih mjera. Nakon sto je DORH podignuo optužnicu i kazneni postupak se već dugo vodi, na tražene mjere zabrane kontakta, sud isto nije reagirao. Centar nije predložio niti vidjanje pod nadzorom.
  2. Nakon svega sto je otac činio i čini prema djeci (i njihovoj majci), uz sve dokaze i nalaze dječjih psihijatara, ne reagira ni Centar ni sud. Tako da ne znam vise sta bi moglo ni trebalo...
  3. Protiv oca se već jako dugo vodi kazneni postupak radi zlostavljanja djece. Cijelo to vrijeme nije dobio nikakve zabrane ni mjere. Majka je mislila da će Centar predložiti barem susrete pod nadzorom jer lose utječe na djecu, ali Centar kaže da je dovoljno da majka bude prisutna. Nepridržavanje odluke se očituje u tome da je djecu vratio nekoliko dana poslije. Susrete s djecom , izmedju ostalog, koristi da djecu "otudji".
  4. Postovani, u slučaju kad se radi o konfliktima razvedenih supružnika i nepostivanju sudske odluke o vidjanju djece, imaju li centri ovlasti po kojima mogu samostalno postupati, ili je njihovo samo da daju prijedloge i misljenja sudu? Može li stranka sama postupati, podnositi sudu dokazne materijale, prijedloge, zahtjeve itd. ili se mora prvo obratiti Centru? S obzirom da dosadasnja obraćanja Centru nisu dala nikakve rezultate (osim sto su jos i pogorsala situaciju, na stetu majke i djece), bi li po majku bilo nekakvih "sankcija" od strane Centra, ako bi se ubuduće direktno obraćala sudu, a njih da zaobidje? Sud do sada nije uvažavao misljenje ni prijedloge Centra pa mi je nejasno tko tu ima veću "moć". Netko kaže da se sudovi ne obaziru puno na njihove prijedloge i misljenja, a netko da sud posebno ne "istražuje" situaciju, nego samo potvrdi to sto Centar kaže. Hvala
  5. Cijenim Vas prijedlog, ali neugodno bi mi bilo to tražiti. U svakom slučaju, informaciju ću podijeliti ukoliko nekome bude potrebna pomoć. Hvala lijepa.
  6. Hvala na javljanju. Nema nikakvog smisla, zrtvu obiteljskog nasilja i njezinu djecu stavlja u jos teži položaj. Zabranu ne vrsi Czss, ali je on taj koji izdaje potvrde o nepostojanju mjere, a koje se traže primjerice pri zaposljavanju u vrtićima. Upućena je žalba nadležnom ministarstvu, ali dok se to sve rijesi, proći će previse vremena. Mjera koju je Czss odredio prema žrtvi, ne samo da je degradirajuća i utječe na psihičko stanje, nego i na egzistenciju. Apsurd sustava.
  7. Postovani, protiv bivseg supruga se vodi kazneni postupak za obiteljsko nasilje. Radi nastavka postseparacijskog nasilja i nepridržavanja sudske odluke o vidjanju djece, MENI je odredjena mjera stručne pomoći i potpore ("time će se korigirati NJEGOVO ponasanje"?!). Stvar je u tome, dok traje mjera, ja se ne smijem javljati na natječaje za posao (npr.u vrtiću i sl.). Znači, radi tudjih postupaka, mene i djecu se dodatno kažnjava nemogućnosću zaposljavanja i time ugrožava nasa egzistencija. Meni, kao laiku, osim sto je nelogično, nepravedno i apsurdno, to izgleda čak i protuustavno pa vas molim za komentare i misljenja. Hvala lijepa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija