Jump to content

imaginary

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ali neće... išla sam dvaput i oba puta mi je ona bila i ja ne mogu ništa. Pozivala sam se na zakon i ništa..
  2. A što ako mi šalterska službenica ne želi produžiti tu drugu godinu?
  3. Koliko puta mogu produživati boravište u gradu u kojem sam doselila i imam ugovor na neodređeno? Za sada živim jednu godinu tu i nedaju mi produživat boravište već zahtijevaju da moram napraviti prebivalište koje iz određenih razloga ne želim. Hvala unaprijed na odgovorima
  4. Zakon su zeznuli skroz. Ja ako i rijesim sad ovo pitanje i prijavim boraviste jer po zakonu i zagreb sam zvala mogu jos jednu godinu. Gdje je ovdje zapelo ne znam.. opet ako im kcer jos jednu godinu ne odluci uzet ovaj stan, opet sljedece godine vucem problem jer cu tam stvarno morat imat prebivaliste. I sto s doktorom, zubarom itd itd. Predaleko sam od doma da mogu ostavit svoju adresu i zivjet na crno.
  5. Problem je sto najmodavci ne zele da prijavim prebivalište i da na dokumentima imam njihovu adresu. Razlog ne znam. Ne zele. Ali inace problema s njima nikakvih.
  6. Godinu dana zivim u tom stanu. Trebala bih boraviste za jos jednu jer najmodavcima sljedece godine se tu mozda useli kcer. Ja sam u ovom gradu samo godinu dana i u clanku pise da 2godine smijem boraviste imati, na šalteru nedaju. Zvala sam mup podruznice par gradova i svagdje tumace kao ja, osim u mupu gdje se moram prijaviti. Ne zelim mijenjati sve dokumente ako postoji mogucnost da za godinu dana moram izac, a s obzirom da je turisticki grad, trenutno stanova nema.
  7. Poštovani, imam upit u vezi prijave boravišta. Nakon što sam doselila u jedan grad, prijavila sam boravište te našla posao na neodređeno. Prije toga sam 8 godina živjela u drugoj županiji i imala boravišta jer sam radila na određeno po zamjenama. Nakon godinu dana u novom gradu došlo je vrijeme za produženje boravišta, ali su mi u mupu rekli da mi se gleda prethodni grad i da moram raditi prebivalište iako u zakonu piše da 2 godine mogu imat boravište prije prijave prebivališta. Mene sad zanima smijem li opet produžiti boravište ili stvarno moram raditi prebivalište. Nadalje, najmodavcima su u mupu rekli da moramo sklopiti ugovor na 5 godina sto oni ne zele jer ce im ranije trebati stan iako mogu ga raskinuti mjesec ranije. Dakle, po mupu ne mogu dobit boraviste iako sam tek godinu dana u tom gradu s poslom na neodredeno koji sam dobila kad sam doselila, najmodavci ne zele prebivaliste. Smijem li ga kod nekog prijavit prebivaliste (rodak, kolega) iako najmodavci u tom stanu placaju porez za mene. Jer ja nisam iz te zupanije i meni treba nesto od tog dvoje. Nadam se da dam uspjela objasniti situaciju. Hvala unaprijed na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija