Jump to content

Divan19

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hoću reci vlasništvo je upisano prije stupanja u bračnu zajednicu ali je kredit otplaćivan tijekom braka do pune otplate.
  2. Hvala! Da, nekretnina je otplacena i upisano je vlasnistvo u istim omjerima, 1/2, 1/2 jos prije ulaska u bracnu zajednicu. U slucaju razvoda, onaj koji je otplacivao kreditne anuitete ima li pravo traziti pola ukupnih anuiteta nazad pa se onda nekretnina prodaje ili se nekretnina prodaje odmah i novac dobiven iz prodaje dijeli u jednakim omjerima? Ako je ovo drugo onda bi znacilo da bi strana koja nije otplacivala kredit dobila polovicu sadasnje vrijednosti stana bez troskova kredita. Sta je tu ispravno?
  3. Dobar dan, Ako prije stupanja u brak par kupi nekretninu dijelom u gotovini (u istom iznosu), a ostatak kreditom te onda stupe u bračnu zajednicu, a samo jedan od njih nastavi otplaćivati kreditne anuitete do potpune otplate, ima li dotični pravo tijekom razvoda traziti pola svih otplaćenih anuiteta?
  4. Na taj nacin s vecim brojem djece alimentacija moze doseci iznos place? Nesto tu ne stima ili?
  5. Je li istina ako roditelj uzdržava dvoje i više djece, u izračunu se ne uzima apsolutni zbroj dvije cijele alimentacije, već se konačni iznos umanjuje u prosjeku oko 20 posto?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija