Jump to content

komp1

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je komp1 objavio

  1. prije 39 minuta, martin martinovic je napisao:

    Mislio sam posto je tom nadogradnjom nastao novi dio kuce/zgrade da ce se on racunati kao novogradnja

     

    Misliš da se onda kuća sastoji od starogradnje i novogradnje? Iz kojeg razloga tih 25% pdv? nadogradnja je nadogradnja, kuća je i dalje stara. cijela

  2. prije 9 sati , martin martinovic je napisao:

    Planiram kupnju kuce starije od 1968.godine od 3 etaze,  trenutni vlasik je napravio idejni projekt za nadogradnju potkrovlja(dizanje nadozida na vecu visinu od 60 cm), sto mi je jos potrebno za nadogradnju tog potkrovlja, pretpostavljam da slijedi izrada glavnog projekta pa dobivanje građevinske dozvole i zatim uporabne?

    Je li potrebno dobivanje lokacijske dozvole ili neke druge?

    I u slucaju prodaje tog nadograđenog potkrovlja hoce li se trebati zaracunati 25% pdv-a pri prodaji novogradnje? Pretpostavljam da se tih 25 posto nece primjeniti na prodaju ostalih etaza?

    Koliko inace traje taj cijeli postupak do građevinske dozvole ukoliko nebude nikakvih zalbi i slicnih poteskoca?

    Unaprijed hvala na odgovorima...

    Lijep pozdrav

     

    Treba ti glavni projekt. Idejni ne treba. Na temelju njega zatražiš građevinsku dozvolu, traje cca 30ak dana nakon predaje projekta. Na temelju završnog izvješća nadzornog inženjera tražiš uporabnu dozvolu, no to ionako nitko ne radi za nadogradnju, jer ti ni ne treba.

     

    Nikvih 25% pdv nema veze s time. prodaješ po cijeni kako se dogovoriš sa kupcom. odakle ti to za PDV?

  3. Dana 19. 09. 2023. u 14:17, frenki zg je napisao:

    Jako rijetko , nakon okončanja nekog sudskog spora obe strane budu zadovoljne, ovdje se radi o jako kompleksnom slučaju i ja vam savjetujem da se obratite odvjetniku, da isti uđe u spis svih predmeta, detaljno ih prouči i da vam pravi savjet.

     obratio sam se državnom tužiocu, pa je vrhovni sud RH donio pravomoćnu presudu da je presuda općinskog suda suprotna zakonu te da je donešenom presudom prekršen Zakon u korist optužene. Općinski sud ne želi ni ovu presudu provesti. kome se obratiti?

     

    ne mogu više plaćati odvjetnika. nevin potpuno a mene gone više nego počinitelja.

    Opravdanje

    Možda sam u krivu, ali DORH i pozivi, s pozivom se ništa ne rješava. možeš eventualno dobiti neku informaciju, ali da bi nešto riješio pozivom teško.

    Prošao sam s njima jedan slučaj, sa pozivom se ništa ne rješava. Čak ni na dopise ne odgovaraju nekad a kamoli da se bi se poziva držali. Moraš imati dokaz, pisani.

  4. Dana 18. 09. 2023. u 8:43, TestUser je napisao:

    Pozdrav svima, prvi post pa se nadam da pišem na ispravnom subforum. Zaručnica i ja smo se odlučili na kupovinu kuće u blizini Zagreba, kupnja je direktno od investitora bez ikakvih agencija kao posrednika.

    E sad kako nismo ni ja ni ona upućeni oko ovih stvari šta bi trebali prvo provjeriti? Da sam siguran da je investitor čist oko papira sa zemljištem na kojoj je napravio kuću?

    Pretpostavljam da moram složiti ugovor radi kapare kojom planiram rezervirati kuću, jer jedan dio bi išli na gotovinu drugi dio na kredit.

     

    Prvi korak je da u Zemljišnoj knjizi provjeriš vlasništvo nad tom kućom. No to samo po sebi nije dovoljno jer teoretski može biti neki ludak koji će prodati istovremeno kuću više ljudi.

    Ugovor ti mora sadržavati tabularnu izjavu kojom tebi bivši vlasnik garantira da je kuća njegovo vlasništvo te da po isunjenju obaveze prema njemu se ti budeš upisao kao vlasnik nekretnine. Preporuka moja tebi je da ipak ako nisi siguran platiš nekom odvjetniku da ti riješi kupoprodaju jer za cijenu 500-600 euro ipak budeš siguran da nećeš godinama biti u problemima zbog kuće.

  5. Dana 01. 11. 2013. u 16:48, ude je napisao:

    Poštovani!

    Kratko :Nema zakonske osnove da Vam susjed mora dati.Narod kaže :"sporazum kuću gradi".

    Vama preostaje susjedova varijanta da učinite protuuslugu ili da idete pumpama .

    Pozdrav!

     

    Dana 22. 08. 2013. u 12:22, starwars je napisao:

    Poštovani,

     

    imamo slijedeću situaciju. Naime prije par godina u našem mjestu na otoku Braču dovedena je kanalizacija. Naša kuća se nalazi u "drugom" redu do spoja na kanalizaciju, što znači da moramo proći kroz parcelu od susjeda da bi se spojili na istu. Susjedi nam uvjetuju protuslugu (nebitno za ovu temu) da bi nam taj prolaz dozvolili. Nas zanima da li postoji zakonske osnove da nam moraju dati taj prolaz, odnosno omogućiti spoj na kanalizaciju.

    Kao dodatak cijeloj priči navodim da imamo mogućnost spoja i na "gronju" stranu, ali tada bi trebali ugrađivati pumpe koje su tehnički gledano lošije rješenje jer u slučaju kvara imamo probloem sa sustavom, te iz tog razloga zaziremo od tog rješenja.

    Zaključno, imamo alternativu (pumpa) za spoj na kanalizaciju, ali bez obizra da li netko zna da li je zakonski regulirano da susjedi moraju dopustiti spoj na "donju stranu, jer kanalizacija što nam prolazi poviše kuće je namjenjena za spajanje trećeg reda kuća.

    Nadam se da sam bila jasna u upitu, te molim pomoć i savjet.

     

    Srdačan pozdrav svima

    nema načina da zakonski nekoga natjeraš da ti dozvoli spoj preko njegove parcele na kanalizaciju.

  6. Dana 12. 09. 2023. u 20:02, frenki zg je napisao:

    Morali bi biti malo precizniji, nemože se razlučiti iz vašeg pitanja dali netko opstruira donesenu sudsku presudu ili ne želi zaprimiti vašu tužbu ?
    Budite konkretniji u postavljanju pitanja i slobodno opišite cijelu situaciju - bez navođenja bilo čijih osobnih podataka.

     Bivša me je lažno prijavila za silovanje. Odbačena je prijava, ona je dobila kaznenu prijavu. sutkinja je dala presudu protivno Zakonu u njemu korist. dobila je blagu kaznu, a sad ju sud ne želi ni provesti. s time da je prekršila i uvjetnu kaznu, te napravila još 3 kaznena djela za koje isto koliko znam nije dobila nikakve sankcije.

  7. prije 3 sati , pegula je napisao:

    Poštovani,

    imam višegodišnji problem s osobom koja me kontinuirano policiji prijavljuje za počinjenje kaznenog djela.

    Sve te prijave su bile lažne i policija je to zaključila, čak su mi se i pismeno očitovali da su prijave bile lažne.

    Tražim od policije da tu osobu po službenoj dužnosti prijave DORHu za lažno prijavljivanje kaznenog djela, ali mi u policiji kažu

    da to uopće nije kazneno djelo. Da on mene tako beskrajno može lažno prijavljivati. Policija mora postupiti po prijavi, ja se moram javiti na obavjesni 

    razgovor i tako već 3 godine. Što da radim? Molim pomoć

     

    Za koja djela te je lažno prijavljivala?

    imaš čl 304. Kaznenog zakona. 

  8. Dobio sam tužbu za odštetu od jedne osobe. Na temelju te tužbe dobio sam rješenje o osiguranju (hipoteka na stan), no u rješenju piše da druga strana ima pravo žalbe u 8 dana "nakon primitka". no stvar je da to osoba nikada ne podiže poštu, i ne misli podignuti poštu. Kako se to rješava?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija