Jump to content

komp1

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Misliš da se onda kuća sastoji od starogradnje i novogradnje? Iz kojeg razloga tih 25% pdv? nadogradnja je nadogradnja, kuća je i dalje stara. cijela
  2. Treba ti glavni projekt. Idejni ne treba. Na temelju njega zatražiš građevinsku dozvolu, traje cca 30ak dana nakon predaje projekta. Na temelju završnog izvješća nadzornog inženjera tražiš uporabnu dozvolu, no to ionako nitko ne radi za nadogradnju, jer ti ni ne treba. Nikvih 25% pdv nema veze s time. prodaješ po cijeni kako se dogovoriš sa kupcom. odakle ti to za PDV?
  3. obratio sam se državnom tužiocu, pa je vrhovni sud RH donio pravomoćnu presudu da je presuda općinskog suda suprotna zakonu te da je donešenom presudom prekršen Zakon u korist optužene. Općinski sud ne želi ni ovu presudu provesti. kome se obratiti? ne mogu više plaćati odvjetnika. nevin potpuno a mene gone više nego počinitelja.
  4. komp1

    Opravdanje

    Možda sam u krivu, ali DORH i pozivi, s pozivom se ništa ne rješava. možeš eventualno dobiti neku informaciju, ali da bi nešto riješio pozivom teško. Prošao sam s njima jedan slučaj, sa pozivom se ništa ne rješava. Čak ni na dopise ne odgovaraju nekad a kamoli da se bi se poziva držali. Moraš imati dokaz, pisani.
  5. Prvi korak je da u Zemljišnoj knjizi provjeriš vlasništvo nad tom kućom. No to samo po sebi nije dovoljno jer teoretski može biti neki ludak koji će prodati istovremeno kuću više ljudi. Ugovor ti mora sadržavati tabularnu izjavu kojom tebi bivši vlasnik garantira da je kuća njegovo vlasništvo te da po isunjenju obaveze prema njemu se ti budeš upisao kao vlasnik nekretnine. Preporuka moja tebi je da ipak ako nisi siguran platiš nekom odvjetniku da ti riješi kupoprodaju jer za cijenu 500-600 euro ipak budeš siguran da nećeš godinama biti u problemima zbog kuće.
  6. nema načina da zakonski nekoga natjeraš da ti dozvoli spoj preko njegove parcele na kanalizaciju.
  7. Bivša me je lažno prijavila za silovanje. Odbačena je prijava, ona je dobila kaznenu prijavu. sutkinja je dala presudu protivno Zakonu u njemu korist. dobila je blagu kaznu, a sad ju sud ne želi ni provesti. s time da je prekršila i uvjetnu kaznu, te napravila još 3 kaznena djela za koje isto koliko znam nije dobila nikakve sankcije.
  8. Za koja djela te je lažno prijavljivala? imaš čl 304. Kaznenog zakona.
  9. Žrtva sam teškog kaznenog djela. Sud ne želi provesti kaznu jer je počinitelj žena i štite ju i ne skrivaju to. Kome se mogu obratiti, da sud provede presudu.
  10. Dobio sam tužbu za odštetu od jedne osobe. Na temelju te tužbe dobio sam rješenje o osiguranju (hipoteka na stan), no u rješenju piše da druga strana ima pravo žalbe u 8 dana "nakon primitka". no stvar je da to osoba nikada ne podiže poštu, i ne misli podignuti poštu. Kako se to rješava?
  11. Dvije osobe su se poriječkale sa trečom osobom jer je ovaj parkirao auto na krivi način. Taj treći je onda počeo mobitelom snimati ove dvije osobe. Dali se to smije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija