Jump to content

ocaj22

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I onda mi je još gore jer bi morao platiti i parnicu i određeni iznos supruzi, radije bi joj onda samo platio da znam šta me čeka.
  2. Ma već sam angažirao odvjetnika on me uvjerava da budući sad nemamo zajedničke imovine ništa ne moramo ni dijeliti i da se nemam čega bojati, da me ne može nitko natjerati da nešto platim. No mene je strah da samo želi da dođe do parnice da bi se on naplatio.
  3. Hvala na odgovoru. Znam da je sve što je stečeno u braku bračna stečevina, samo što je stan prodan prije godinu dana, trošili smo te novce obadvoje. Čak je jedan dio i ukraden. Pa zato pitam jer u trenutku razvoda nemamo imovine, supruga si je priskrbila dosta skupih torbi, garderobe, parfema, nakita, ne kažem da nije kupovala i hranu. Ali jel sad trebam imati strah da ću morati platiti pola iznosa koji sam primio na račun nakon prodaje nekretnine s obzirom da smo zajedno još godinu dana živili i trošili i sad ne posjedujemo nekretninu u trenutku razvoda. Koliko će sud priznati da je potrošeno od 100tinjak tisuća eura? Jer moguće je ako se hoće i za tjedan dana potrošiti taj iznos na stvari koje ne zahtjevaju nikakav upis u vlasništvo, što je supruga i učinila. Ne stanujemo zajedno od 1.8. Ove godine, i tad je pokrenut razvod. Najam nekretnine sam uvijek ja plaćao i one u Njemačkoj i ove u Hrvatskoj. Znači iz te nekretnine u Njemačkoj smo izselili 10.02.2023. (Na papiru) u stvarnosti 23.12.2023. Najam nekretnine u koju se supruga preselila 1.8 plaća ona. Nisu nas uopće darovali nego posudili, žele da to vratimo. Vratili smo 10000, a 28 000 smo još dužni.
  4. Bio sam u braku 10 godina, 2018. smo kupili stan u Njemačkoj i stanovali u njemu. 2022 smo odlučili prodati stan i graditi kuću. Uspjeli smo ga prodati u 8. mjesecu 2022. S kupcem smo dogovorili da ostanemo stanovati u stanu dok ne izgradimo kuću, 2 mjeseca kasnije je supruga od mene tražila razvod (jer je našla ljubavnika) i obećala je da će otići iz stana ako joj isplatim 70 000€ što je gotovo pola iznosa koji sam primio na račun (nakon isplate kredita) u protivnom će raditi štetu u stanu u kojem živimo, a budući sam ja iznajmio stan ja bi morao i platiti štetu novom vlasniku. Tražila je novce isključivo u gotovini jer je planirala dalje se prijaviti na socijalu, trenutak predaje novca sam snimio mobitelom i njezinu izjavu da je novac primila. Ja sam tad odlučio vratiti se u Hrvatsku zajedno s starijom kćerkom koja je to željela svih 6 godina koliko smo živili u Njemačkoj. Par dana kasnije je bacila moj mobitel u smeće, a ja sam ostao bez dokaza da je primila novce. Tjedan dana nakon likvidiranja mobitela (to je bilo polovinom studenog) iz nepoznatog razloga odlučuje vratiti se u Hrvatsku i ona zajedno s mlađom kćerkom, napominjem da smo ostali živjeti zajedno cijelo vrijeme (nikad se nije odselila). U Hrvatsku smo doselili pred kraj godine i zajedno živjeli još 8 mjeseci (znači do kolovoza 2023) nakon tog je opet odlučila razvesti se i sad opet traži 50 000€ preko odvjetnice. Za vrijeme života u Hrvatskoj većinom smo trošili moj dio novca i nismo radili ni ona ni ja. Što mi je činiti koje su šanse da me sud prisili na tih 50 000 ili još gore opet na 70 000. Ima još nešto ali to je sitnica, u 8. mj 2022 su nam moji roditelji dali 12000 € da kupimo njima auto s oštećenjima na laku, koji će moj otac dovesti u savršeno stanje, uvesti i preprodati u Hrvatskoj (kao dodatni izvor prihoda planirali su to raditi kontinuirano jer je moj otac u mirovini i ima vremena), ona je došla na ideju da uzmemo kredit jer su u njemačkoj dosta povoljen kamate na autokredite i da te novce kasnije iskoristimo za gradnju kuće, to smo i učinili, a novce koje su dali moji roditelji smo također podjelili. Sad želi taj auto iako je bio na meni samo 2 tjedna i prepisao sam ga na moju majku čim je došla u njemačku prvi put, a nama uopće nisu bila potrebna 2 auta jer ja sam radio od kuće. Ako me tuži jel na meni da dokažem da sam joj dao ukupno 76000 ili na njoj da nisam dao? Što je s ovom godinom što smo živjeli zajedno nakon prodaje stana? I još nešto pri kupnji stana moji doditelji su nam dali 28000€ da uplatimo kao vlastiti kapital. Znači ona se očito dugo pripremala i znala je šta radi. S druge strane čudno je da ona sve do sad "nije tražila" novce od stana i živjela je samnom još godinu dana bez da traži svoj dio, ali za 70000€ se valjda isplati odrobijati s nekim godinu dana i to još na njegov račun.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija