Jump to content

jelena1777

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me sljedeće. Brinuli smo o suprugovoj teti po ocu, ali bez ugovora o uzdržavanju. Znači 5 godina smo vodili brigu, plaćali dom, dolazili do nje, obavljali sve za nju i sl. Ona je pola godine prije smrti dala javnu oporuku kojom svu imovinu ostavlja mom suprugu (nećaku) i meni u jednakom omjeru. Oporuka je kod mene. Suprug ima sestru koja nije dolazila u dom, nije brinula o njoj, nisu imale kontakta, ali sada očekuje dio od nasljeđa. Rekla sam joj da imamo oporuku, na što se silno uvrijedila, tvrdeći da je jedanput zvala supruga da sazna u kojem je teta domu, ali je bila korona pa nije bilo dozvole ulaza u dom. Uglavnom, ostavinska je zakazana. Javna bilježnica je tražila da donesem sve tetine bankovne kartice i sve što posjeduje. Zanima me gdje bih mogla otići i saznati što je sve teta imala u svom vlasništvu, znam za stan i grobnicu, ali za bankovne račune, možda neke dionice, zatim AIZ dobrovoljni fond? Molim savjet, hvala
  2. Znači može bilo tko potraživati novac od ljudi koji su bili vlasnici kuće? Mislim ako sada potpiše sestra, tj. teta od moje kćeri da novac od prodaje kuće daje mami, mama da daje svom sinu, a on da novac daje svojoj kćeri?
  3. Poštovani, trebam jednu pomoć u vezi darovanja kuće za odmor mojoj kćeri. Kuća je nakon smrti svekra pripala 50% svekrvi, njegovoj ženi i druga polovica se djelila na mog supruga i njegovu sestru. Baka je odlučila pokloniti kuću mojoj kćeri, svojoj unuci. Ona ih je putem specijalne punomoći zastupala u prodaji kuće i nakon što je novac sjeo na njezin račun kupljen je stan. Nažalost mislim da to moja kćer nije dobro odradila, jer je trebala kćer darovati svoj dio mami, moja svekrva nakon toga sve mom suprugu, a onda naravno on svojoj i mojoj kćeri. To nije tako napravljeno, nitko ništa ne potražuje, jer su se svi tako dogovorili, ali što ako...odnosno kako bi ona sada bila sigurna da neće npr teta, koja je na to pristala, sestra od mog supruga za recimo godinu dana tražiti svoj dio novca? Možda neće, ali možda joj se nešto dogodi, pa recimo njezin suprug potražuje? I dakle, kako bi se sada naknadno to trebalo provesti, a da je ona sigurna da je neće netko jednog dana pitati za novce od prodaje kuće? Ona se upisala na nekretninu. Hvala unaprijed!
  4. POštovani, brinem o teti od supruga koja nema nikoga i koja je nakon što je pala na glavu prije četiri godine zbog visokog šećera završilia u bolnici, a poslije toga je već 4 godine u privatnom domu. Ono što me zanima je punomoć sa kojom me ovlastila za podizanje novaca u banci, konkretno Zagrebačkoj. Novca više nema, odnosno ima nešto na nekom štednom računu, banka mi to ne želi reći. E, sada je pitanje, naime ja sam kod javnog bilježnika potpisala krivu punomoć i taj iznos mi je nedostupan, ai su rekli da mogu napraviti specijalnu punomoć. Obzirom da je ona psihički i fizički loše, ne izvan razuma, ali već četiri godine je u domu i sada želi neke privatne preglede, ako dobijem specijalnu punomoć koja je neograničena do njezine smrti, koliko ja novaca mogu dignuti* Jedina se brinem o njoj, imamo ugovor o nasljeđivanju na kojoj suprug nasljeđuje stan i grob, a naša kćer i kćer od njegove sestre koje je nikada nisu posjetile zadnjih 15 godina novce na računu. Zapravo ne želim da one dobiju lipu, jer se nisu udostojile doći, a ja savi tjedan barem jedanputa idem u dom, vodim je i čekam u bolnicama i mislim da one nemaju pravo na lipu. Dakle, ako dobijem tu specijalnu punomoć da li mogu dići sve novce sa tog štednog računa?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija