Jump to content

InesSM

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Problem je što ja ne poznajem te ostale suvlasnike, ima nas skoro 30ak na toj čestici. Sa svakojakim udjelima. Kod većine ne stoje niti adrese, niti OIB... Kako mi uvid u tu dokumentaciju može pomoći u određivanju mojih kvadrata? Zar nije logičnije da matematički izračun udjela u čestici npr. udio 20799736/228375360 na čestici veličine 1500m2, iznosi 136,62m2?
  2. To je to što mi nije jasno. Jedna od suvlasnika je se izdvojila sa svojom česticom točno za udio koji je upisan 226m2, a drugi se pokušava izdvojiti sa 363m2 iako je upisan na 260. Kako onda utvrditi i znati sa kolikom kvadraturom je se moguće izdvojiti u takom slučaju?
  3. Da li to onda konkretno u slučaju izdvajanja to znači izdvajanje sa tim "idealnim udjelom" tj njegovom veličinom/kvadraturom?
  4. Pozdrav! Može li mi netko objasniti šta znači uknjižba na "idealni udio"? Radi se o sljedećoj situaciji. Na poklon sam dobila zemljište koje se nalazi na čestici koja ima više suvlasnika i svaki od nas ima svoj udio. Po izračunu taj moj udio iznosi npr. 550m². Upisana sam kao vlasnik tog udjela i u katastru i u gruntovnici. Odvjetnik koji je rješavao te papire i uknjižbu mojoj teti, prije negoli je zemlju meni poklonila mi kaže da ju je uknjižio na "idealni dio". Problem je u tome da je ona kupila od vlasnika određenu kvadraturu/udio (490m² koja je bila njegovo vlasništvo), a preostali udio njegovih rođaka (koji su se iselili za Ameriku) je trebao biti u toj cijeni. Gospodin je nažalost tragičnim slučajem preminuo, i sve je ostalo nerješeno do te uknjižbe na "idealni udio" putem sudskoj rješenja. Ja se sad želim izdvojiti iz te čestice i pitanje je sa kolikom kvadraturom se mogu izdvojiti: sa udjelom/kvadraturom na koju sam upisana (to bi bio taj "idealni udio") ili sa tim što mogu dokazati kupoprodajnim ugovorom iz 1980 godine? Nije mi jasno jel se susjedi sa te iste čestice izvajaju sa većom kvadraturom negoli su upisani (upisani na 260m², a izdvajaju se sa 360m²). Hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija