Jump to content

moesicae

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Imao bih pitanje u vezi Medjunarodne Vozacke Dozvole (MVD) izdate u Kanadi. Obzirom da namjeravam provesti duzi vrijemenski period u Hrvatskoj godinu i mozda vise, da li moram polagati vozacki ispit u Hrvatskoj po isteku vaznosti MVD? Nasao sam podatak da je moguce dobiti vozacku dozvolu (bez polaganja vozackog ispita) na osnovu istecene MVD. Radi se o vozackoj dozvoli za motocikle. Unaprijed hvala na pomoci u odgovoru.
  2. Hvala na odgovoru. U stvari, mozda nisam dobro formulisao originalno pitanje pa da ga preinacim. Obzirom da sam drzavljanin Kanade da li moram da produzujem privremeni boravak svaka 3 mijeseca ili postoji mogucnost da dobijem privremeni boravak na duzi period, recimo 6-12 mjeseci? Boravak u Hrvatskoj bi bio cisto turisticke prirode jer sam penzioner i ne trazim zaposlenje. Da li mi je potreban kriminalni rekord dokumenat, izdan od Kanade, o ne kaznjavanju u slucaju zahtjeva za duzi od 3 mijeseca privremeni boravak? Takodjer, da li sam obavezan da se u roku od 24 casa prijavim u Policijsku Upravu. Hvala Vam na odgovoru.
  3. Imao bih pitanje o sticanju drzavljanstva i sticanju stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Moja pokojna majka je rodjena u Vukovaru kao njeni roditelji i sva rodbina koja jos uvijek zivi u R. Hrvatskoj. Ja sam rodjen u BiH ali sam osnovnu skolu zavrsio u Vukovaru pocetkom 70-tih godina. Zadnjih 30 godina sam drzavljanin Kanade. Da li postoje prepreke za dobivanje stalnog boravka u R.Hr. obzirom da sam penzioner sa Kanadskom penzijom. Hvala unapred na pomoci i odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija