Jump to content

Ivan_ap

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Nekretnina je kupljena 2021., a privremeno porezno rješenje je stiglo 2022. Od kojeg datuma počinje teći rok nakon kojeg porezno rješenje postaje konačno, od 1.1.2022. ili 1.1.2023.? I koliki je taj rok, 3 ili 6 godina?
  2. Pozdrav, ako banka ima hipoteku na jednom stanu etažirane kuće, pod kojim uvjetima ona smije promijeniti sredstvo ovrhe na cijelu kuću. Vlasnik je vlasnik obje etaže, tj. cijele kuće. Da li mu je druga etaža sigurna od ovrhe i u kojem slučaju banka smije staviti cijelu kuću pod ovrhu, mora li zadovoljiti neki uvjet npr. ne uspije prodati stan na dražbi ili može bez ikakvog razlog ako želi (npr. cijela kuća više vrijedi i lakše ju je prodati).
  3. Ok hvala, ali čim podnesen zahtjev ću dobiti karton i onda samo čekam osobnu koja bi trebala stići u roku nekih mjesec dana, ne trebam još dodatno čekati da mi dođu u terensku provjeru?
  4. Odjavljeno mi je prebivalište po službenoj dužnosti na adresi na kojoj ne živim i ukinuta mi je osobna. Kad prijavim prebivalište na stvarnu (drugu) adresu hoću li odma dobiti onaj karton koji mi vrijedi kao osobna čim podnesen prijavu ili moram čekati terensku provjeru, treba mi čim prije da mogu ići u banku.
  5. Ok, ali ako su primanja redovita i dovoljno velika mora se prvo pokušati naplatiti preko njih ne smije ići na ovrhu jedine nekretnine makar ona bila pod hipotekom ako se može naplatiti (ovršiti) iz primanja, barem sam tako pročitao na ovom forumu.
  6. Ne bi htio u detalje, ali da bilo je i najma, prekršio sam APN i ne bježim od toga. Pročitao sam da ako se banka može namiriti od plaće da bi prvo to trebala prije nego može staviti nekretninu na dražbu, je li to točno i uvom slučaju? Ništa još nije bilo samo sam u panici i razmatram najgore scenarije, samo ne želim ostati bez nekretnine ako imam drugih opcija. Plaćati dug mi nije problem pa makar i po većoj kamati.
  7. Hvala na odgovoru, to se odnosi samo na preostalu glavnicu ili glavnica + kamate koje su oni izračunali za cijelo razdoblje?
  8. Pozdrav, kupio sam stan preko APN-a i prijavio sam obrt na njega što nisam smio. Obrt je odjavljen, ali pošto sam već prekršio pravila strah me da ću snositi posljedice. Piše da kredit može doći na naplatu u cijelosti, što to uopće znači? Da bi mi banka refinancirala kredit po novim(većim) kamatama ili da bi morao odmah platiti cijeli kredit što ne mogu i stan ide na dražbu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija