Jump to content

Gorobert

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Gorobert objavio

  1. Da, RH je upisan kao vlasnik. Piše, 'na temelju zahtjeva za naknadno oduzetu imovinu i čl. 81 Zakona o zemlj. knj., zabilježuje se postupak naknade za oduzetu imovinu'.
  2. Dobar dan i prije svega hvala na brzom odgovoru. Gdje se može do informacije o kakvoj se zabilježbi radi te tko bi u tom našem slučaju bio nositelj knjižnog prava? Mogu li tu moji roditelji nešto pokrenuti u svrhu brisanja te zabilježbe? Ne znamo kome se obratiti, odakle uopće krenuti....radi se u biti o zahtjevu za povratom oduzete imovine za vrijeme drugog svjetskog rata, da malo bolje pojasnim.
  3. Poštovani, roditelji su korisnici drž. poljop. zemljišta gotovo 45 godina. Za isto uredno do danas podmiruju sve obaveze prema državi. Pred 23 godine su na to zemljište talijanski optanti putem odvjetnika stavili zabilježbu (plombu) iako je njihov predak odlaskom u Italiju bio obeštećen. Ti se ljudi u međuvremenu nisu javili. Pitali smo DORH i Min. poljoprivrede može li se skinuti ta zabilježba i na koji način jer bi roditelji bili zainteresirani za kupnju tog zemljišta. Odgovor nismo dobili. Zanimalo bi me s pravne strane što bi se tu moglo napraviti tj. kakva bi bila procedura skidanja zabilježbe?
  4. Kod mene je sličan slučaj. Susjed je 'usidrio' u fasadu zgrade i u asfalt željezne stupove koji nose željeznu konstrukciju kako bi napravio nadstrešnicu za svoja vozila i vozila rodbine/prijatelja te se tim dijelom osim njega nitko ne može koristiti. Da bi bio siguran kako mu se nitko oko autiju neće motati, podigao je zid koji je spojio sa fasadom zgrade te posadio lovor-višnju visoku dva metra. Jedan auto parkirava odmah uz zgradu pod tom nastrešnicom na stazu koja okružuje zgradu. Taj dio okućnice pripada zgradi i svim stanarima te se u tom dijelu mi nismo etažirali i podijelili. Znači, on čak i natpolovičnom suglasnosti stanara nema pravo to napraviti? Ja sam ga tražio da tu nadstrešnicu makne, ali se oglušio. Molio bih za Vaš odgovor Lp...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija