Jump to content

Galion

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Sa svim duznim postovanjem, ne znate gotovo nista o mojoj situaciji. Implikacija da ne trazim posao je uvredljiva koliko je i netocna -- trazim ga, ali bih zelio u meduvremenu dobiti naknadu. Zadovoljavam sve uvjete za nju, no nisam se prijavio u roku od 30 dana jer nisam u to vrijeme znao da ih zadovoljavam. Zbog toga ne smatram neopravdanim uzeti kratki posao da nadoknadim taj propust. Jos jednom vas molim da se suzdrzite od neutemeljenih pretpostavki i pruzate mi (i ostalim sudionicima u slicnim situacijama) elementarni obzir -- kojeg pruzam i vama.
  2. Da, apsolutno. Onda mi je jedina opcija da to traje dulje, recimo mjesec dana? Mogu li jos nesto napraviti?
  3. OK, shvacam, ali ne znam kako da im otjeram tu sumnju. Ako nekih tjedan dana imam posao i dobijem otkaz, sto bih mogao napraviti da to HZZ-u bude prihvatljivo?
  4. OK. Čisto iz znatiželje, koji razlog bi bio opravdan? Hvala. Koju vrstu otkaza bi trebao dobiti? Moj dojam je bio samo da otkaz ne smije biti u jednoj od kategorija na ovoj HZZ-ovoj stranici. Da li se radi samo o tome, ili trebam na još nešto paziti?
  5. Prije nekoliko mjeseci sam prestao obavljati samostalnu djelatnost (ne svojom voljom -- izgubio sam najveceg klijenta). Nisam u roku od 30 dana podnio zahtjev za naknadu za nezaposlene jer onda nisam ni znao da ju mogu dobiti oni koji prestaju obavljati samostalnu djelatnost. Koliko vidim, sad imam 2 moguce opcije za dobivanje naknade: 1. Podnijeti zahtjev sa zakasnjenjem, posto jos nije isteklo 60 dana od propustanja roka -- samo onda moram dati opravdani razlog za propustanje roka, a ne znam kakav bi to razlog bio i kako to dokumentirati. 2. Naci nekoga da me nakratko zaposli i odmah mi da otkaz. Posto nisam bio podnio zahtjev nakon prestanka samostalne djelatnosti, mogao bih nakon otkaza podnijeti novi zahtjev u roku i tu bi se uracunalo i vrijeme obavljanja samostalne djelatnosti. Je li moje razumijevanje tocno? Hvala svima na pomoci.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija