Jump to content

Saša 70

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Tek kad stigne rješenje o ovrsi u prigovoru se može pozvati na zastaru potraživanja.
  2. Presmiješno na što sud gubi vrijeme i što kažnjava.
  3. U rješenju piše da se dostavlja sudu elektronički putem odvjetnika ili J.B., dostavio sam pisani prigovor direktno odv. društvu koje je navedeno u rješenju, odbili su primiti i uputili me direktno sudu, nastavio sam tvrditi da u rješenju piše da mora ići preko njih, dali su mi podatke o J.B. kojeg sam nazvao i koji tvrdi da nema takvo rješenje i da u to nije upleten. Na kraju sam poslao u e-mailu svima pa nek se da ne kažem što. Ista stvar je bila kad su uveli zaštićene račune, ping-pong od banke do FINA-e dok novci nisu već skinuti i kao nemogu se vratiti. Kako poštovati zakone kad ih oni koji ih trebaju provoditi ne poštuju?
  4. Tragikomično, poslao sam prigovor putem e-pošte sudu i naveo da mi odvjetnik i j.b. ne žele zaprimiti prigovor i dobio odgovor da je zakonom propisano da se prigovor šalje putem njih. Znači ili ne čitaju ili ne shvaćaju da nemogu poslati preko njih kad ga ne žele primiti. Lud, zbunjen, nenormalan.
  5. Dobio sam rješenje o uknjižbi osigurnine na nekretninu u kojoj u pravnom lijeku piše: "Prigovor se izjavljuje ovom sudu elektronički putem javnog bilježnika ili odvjetnika....". Budući da i odvjetnik i javni bilježnik tvrde da to ne zaprimaju oni, trebam li dostaviti osobno sudu ili što?
  6. Teško je naći nekog voljnog zamjerit se institucijama, ipak je to skupina koja ima svoju komoru i svi se znaju. Obično se prave mutavi ili vele bolje plati.
  7. Znači mogu očekivati ovrhu zbog nevraćene knjige u školsku knjižnicu iz prošlog stoljeća? Zar ne postoje neki rokovi za izvršavanje presuda?
  8. Ovršen mi je nezaštićeni dio plaće a budući da nisam znao zašto pretražio sam oglasnu ploču suda gdje nije bilo ničega. Dobio sam obavijest od banke (nakon izvršenja, naravno) u kojoj navode samo da se za informacije obratim Fini. Na Fininim stranicama sam pronašao da se radi o presudi iz 2015. godine😲 za dug pričuve dijelom čak od 2010. godine pa me zanima, budući da tu presudu nisam zaprimio i da je toliko stara na koji način se mogu žaliti na zastaru, nepoštenu poslovnu praksu, odugovlačenje, inertnost tužitelja, kamatarenje...? Naime, kamate i troškovi su nebulozni a nisu postojale zaprjeke da se ovrha izvrši nakon eventualne žalbe, dakle prije najmanje 7 godina. Koliko mi je poznato nisam dužan čuvati račune starije od 10 godina i ovakav postupak je po meni čisti kriminal.
  9. Neznam gdje mi je nestao odgovor a neda mi se ponovo pisati pa ću postaviti samo jedno pitanje da čovjeku ne prljam temu. Ako je HEP pokrenuo ovrhu na sudu (ili to sad rade javni bilježnici) kako tuženik može kod odvjetnika obustaviti sudski postupak? Zar to nemora učiniti onaj tko ga je pokrenuo?
  10. Nema potrebe filozofirati u prigovorima i žalbama. Navođenje članaka i stavaka od strane osobe koja nije pravnik samo stvara probleme. Važno je da bude podneseno u roku od dana primitka ovrhe ili sa zadnjim danom objave na oglasnoj ploči suda, da se navede poslovni broj ovrhe i razlog za prigovor/žalbu. U ovom slučaju dostaviti i dokaze da je dug podmiren (u 3 primjerka) i to je sve. S tim da vjerojatno stižu i troškovi postupka, po odluci suda.
  11. Tražim odvjetnika koji ima damu boriti se protiv poznate odvjetničke kuće u sporu oko režijskih dugova i prisilne naplate istih nakon isteka rokova. Dakle ne tražim nekoga da mu budem ovca za šišanje, toga imam na pretek. Radi se o neizvršavanju obveza koje se prisilno naplaćuju po starim presudama (konkretno naplaćuje mi se dug iz 2010.g. po presudi iz 2015.) uz nebulozne kamate. Dakle, nekakvo poluzakonito kamatarenje, bez dostave obavijesti (pokušana ali me nije bilo doma, nije objavljeno na oglasnoj ploči niti ubačeno u sandučić). Također tražim odvjetnika u sporu protiv Grada Zagreba zbog oduzimanja nekretnine u vlasništvu temeljem presude utemeljene na neistinama. Tražim i odvjetnika u sporu oko zemlje na koju su se upisali meni nepoznati ljudi. Ne tražim odvjetnike koji pregovaraju sa suprotnom stranom, druže se s njima, znaju se sa faksa, odugovlače i izmišljaju, naplaćuju bez rezultata itd. Zakoni su nam presmiješni i tražim odvjetnika koji to zna iskoristiti u moju korist budući da se to već debelo koristi na moju štetu. Dakle, ukoliko se nebi htjeli nikome zamjeriti, stati na žulj i sl. nemojte se ni javljati. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija