Jump to content

Karl_

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno Vam hvala na odgovorima. Zanima me još samo da li mogu pokrenuti sudski postupak stečaja (osobni bankrot) ukoliko promijenim posao i odselim se npr. u Austriju?
  2. Ukoliko sam dobro razumio, nakon što sklapanje izvansudskog sporazuma nije uspjelo, otvara se sudski postupak u roku od 3 mjeseca. Moje pitanje glasi: da li netko od vjerovnika može izbjeći sudski postupak? To jest, da li vjerovnici imaju pravo birati da li će ući u sudski postupak ili ga odbiti? Ispričavam se na pomalo dužim pitanjima i ujedno Vam zahvaljujem na brzim i konkretnim odgovorima.
  3. Pokrenuo bi osobno, kao fizička osoba u radnom odnosu kod poslodavca. Klasičan stečaj od 3 godine. Jednostavan postupak stečaja ne mogu pokrenuti jer mi dugovanja premašuju dozvoljeni iznos.
  4. Puno hvala na odgovoru Ukoliko sam dobro shvatio, jel to znači da svaki od vjerovnika ima pravo izbora glede ulaska u moj "stečaj potrošača"?
  5. Pozdrav. Molim vas za pomoć, treba mi odgovor ili savjet na dolje 2 navedena pitanja. Moji dugovi na očevidniku od FINE iznose otprilike 17.500 eura, ali postoje još dva manja duga koja kod sebe drži agencija za naplatu potraživanja i stalno me zovu: jedan od telekoma (300 eura) i drugi za kreditnu karticu (1.300 eura). Zanima me sljedeće: 1.) Da li u postupku stečaja sudjelu svi vjerovnici koji se nalaze na očevidniku na FINI ili može netko od vjerovnika odbiti ulazak u stečaj pa će mi nakon završenog postupka stečaja ostati njegovo potraživanje? 2.) Što se dešava u slučaju stečaja sa dugovima koji nisu vidljivi na očevidniku na FINI, već ih agencija za naplatu potraživanja drži kod sebe? Da li oni ulaze u stečaj ili ne? Puno hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija