Jump to content

Kia3

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dobila sam nagradu iz inozemstva na temelju natjecanja, pretpostavljam da u ino-doh moram naznačiti da se radi o neoporezivom primitku, no mišljenje jednog knjigovođe je da uopće ne trebam predati ino-doh (niti išta drugo) našoj poreznoj jer ionako ništa ne moram plaćati. Također, isplatitelj je svojoj zemlji dao od mog ukupnog iznosa određeni postotak poreza koji oni kao isplatitelj valjda moraju dati, ali kod njih se nagrade oporezuju, a kod nas ne. Zbog toga se pitam može li mi se nagrada i kod nas oporezivati? Odmah da kažem da nagrada koju sam dobila nema veze s mojom uobičajenom djelatnosti te su okolnosti natjecanja bile jednake za sve, pa prema tome ne bi se trebalo raditi o dohotku.
  2. Mogu li zaprijetiti kakvom inspekcijom? Doslovno svaki dan iz te ventilacije iako sam ju zatvorila, zaljepila selotejpom itd, ispada neka crna prašina, bubice, što li. Predstavnica je starija digitalno nepismena žena, te se i dalje ne rješava ništa.
  3. Prvo usmeno, no nakon što dva tjedna nisu došli poslala sam 2 maila na koja ne odgovaraju
  4. Golubovi su nam se nastanili na zajedničkom ventilacijskom otvoru zgrade te u našem stanu u ventilacijskom otvoru kupaonice napravili gnijezdo. Muž i ja smatramo da se to dogodilo zbog neadekvatnog održavanja zgrade, jer zgrade trebaju na ventilaciji imati rešetku koja onemogućava da se takve stvari događaju. Zbog smrada i nametnika kojima golubovi hrane svoje mlade bili smo primorani zatvoriti ventilacijski otvor kupaonice. U dogovoru s predstavnicom stanara kontaktirali smo firmu zaduženu za upravljanje zgradom prije mjesec dana, a oni još uvijek nisu poduzeli ništa iako su rekli da hoće, zvali smo ih u nekoliko navrata, te su svaki put rekli da će se javiti i doći, ali niti su se javili niti došli, samo jednom je jedna osoba došla pogledati u naš stan da vidi o čemu se radi, rekla se javiti nama i predstavnici i od tada ništa. Na mail ne odgovaraju. Ne znam kome se obratiti da se to riješi i kako ih požuriti, pa nije li to dužnost upravitelja, u ovom slučaju te firme? Znam da je protuzakonito da ih muž i ja sami uklanjamo. Možda mogu umjesto spomenute firme pozvati neku vrstu dezinsekcije, no to opet ne riješava problem jer na zajedničkom otvoru nema rešetke i golubovi opet mogu doći, dakle kako god bilo, po mom mišljenju ta firma bi trebala barem nešto poduzeti? Trenutno smo prisiljeni biti u vrlo nehigijenskim uvjetima, zbog manjka ventilacije na zidovima kupaonice u ovih mjesec dana se počela stvarati plijesan, iz ventilacije ispadaju kojekakvi crvi, bubice, gamad, a po noći slušamo struganje i glasanje golubova, koji su uostalom poznati prenosnici bolesti itd. Bilo kakav savjet je dobrodošao jer ja zaista ne znam što poduzeti. Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija