Jump to content

Neupuceni

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Floki, taj stan je između ostalog predmet ugovora o održavanju. No, taj isti stan koristio se godinama u više svrha: kao stambeni prostror, drugi dio kao poslovni prostor, a treći dio se iznajmljivao tvrtki koja se bavila uslužnom djelatnošću. Jer, stan je jako jako velik i prizeman. I danas se koristi jednim dijelom kao stambeni prostor, a drugim dijelom kao tetkin poslovni prostor. Može li se bilo što upotijebiti tu kao žalba, nekorektnost i sl.? Sumljam da se privatni dio valsništva ikad vodio kao nešto što utječe na poslovanje d..-a koju perfidna tetka između ostaloga izvodi.
  2. Floki, zahvaljujem na ovako brzom i iscrpnom odgovoru. Mi (porodica) kao dugogodišnji svjedoci događaja znamo da se cijeli niz godina dio tog jako velikog stana u centru iznajmljivao jednoj tvrtki uslužne djelatnosti kao poslovni prostor (poput trgovine). Budući da je taj ogroman stan u prizemlju, bio je probijen direktan ulaz na ulicu, itd. Pitanje je: Mogu li se takve neke stvari i nekorektnosti navesti kao predmet žalbe i osporiti i odugovlačiti s rješnjem vlasništva? Osim toga, poslovni prostor je bio takav kakav je, međutim kao i mnoge druge stvari u Hrvatskoj, poslovni prostor je bio iznajmljivan na crno godinama. Može li se takav argument nekako uklopiti u žalbu na ostavinsku raspravu pa ići dalje u takvom smjeru?
  3. Imamo sljedeći problem: Moj djed umro je 2002. godine, a baka 2006. godine. Kompletno nasljedstvo u nekretninama (veliki stan u centru grada i imanje na selu s kućom i okućnicom, te dosta obradivih površina) koristila je i koristi mamina sestra koja je živjela s roditeljima cijelo vrijeme. Ona do sada nije pokrenula ostavinsku raspravu iako je već proteklo niz godina i stoga smo mi odlučili pokrenuti je. Mamina sestra usmeno navodi kako je ona jedina nasljednica svega jer je dobila darovnice za cjelokupnu imovinu i ima svoja prava na temelju ugovora o uzdržavanju roditelja. Ostatak relativno velike porodice, najstariji brat, sestra u inozemstvu i moja majka smatraju da se sestra koja je živjela s roditeljima nije adekvatno brinula za roditelje i želimo pokrenuti ostavinsku raspravu te vidjeti što možemo zahtjevati od imovine - čvrsto vjerujemo u to da nije pravedno da jednoj osobi iz tako velike porodice pripadne apsolutno sve. Znam da možda zvući rekla-kazala, no mi znamo da se je jedini nasljednik jako loše brinuo za roditelje i doslovno ih izmanipulirao godinama da bi naposljetku, prije smrti, potpisali darovne ugovore. Eto, sada je moje pitanje još jasnije (jer zastupam svoju majku putem punomoći): Što sve možemo učiniti vezano za ostavinsku raspravu i van nje da bismo ostvarili svoja prava na bilo kakav dio imovine? Unaprijed zahvaljujem na odgovrima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija