Jump to content

zikan051

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači,konkretno u ovom slučaju,ne trebam sebi isplaćivati plaću ( u samom početku vrlo vjerojatno ne bih imao ni sredstava za to ) ali trebao bih se prijaviti da radim 1 sat tjedno kao fitoterapeut ? Može li to biti i više od jednog sata tjedno ? Eventualnu zaradu u to vrijeme znači koristim za plaćanje davanja državi i sl. ?
  2. Hvala puno na odgovoru. Nisam samo shvatio zadnju rečenicu pod 1) "Zbog porezne bilo bi pametno prijaviti se na jedan sat tjedno kako vam ne bi stvarala probleme jer se posao obavlja a nema pokrića za taj posao." Pa ako možete da mi malo bolje objasnite. Hvala puno.
  3. Molio bih pomoć.Otvorio bih j.d.o.o. kao fitoterapeut,inače sam u stalnom radnom odnosu kod privatnog poslodavca sa neto plaćom cca 7000 kn ( 900 eura ).Imam nekoliko pitanja u vezi toga. 1. s obzirom da je cijela priča u začetku,dakle posao kao takav tek treba krenuti,da li moram sam sebi isplaćivati plaću a već imam dohodak u firmi u kojoj radim ? 2. kolika bih imao otprilke mjesečna davanja prema državi na razne poreze,prireze,šta već ide uz to ? S obzirom da tek krećem u to pitanje je vremena u kojem ću početi dobivati nekakvu zaradu pa me zanimaju troškovi. 3. tražeći po netu nisam našao podatak što točno kao fitoterapeut mogu raditi (osim savjetovanja i sl. ) Mogu li kao fitoterapeut imati u ponudi i vlastite proizvode u obliku čajeva,tinktura,macerata ? 4. što se tiče sjedišta firme da li je moguće da to bude adresa na kojoj živim ili to mora biti neki poslovni prostor ? Ako je ovo drugo da li su potrebni neki posebni uvjeti ? Hvala puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija