Jump to content

arki

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naime u prethodnom pitanju i iznošenju problema, zanima me koje su moja prava i obaveze kao djelatnika, te prava i obaveze mog poslodavca? Hvala
  2. Poštovani, Molim Vas savjet: Moj nadređeni me tereti da podmirim trošak robe (riječ je o 1000 kn), a za nastanak troška smatra da sam ja kriv, a ja imam argumente protiv te njegove teze i tvrdim odgovorno: ne smatram se krivim. Rekao je također da njemu takav radnik ne treba, te da će me prebaciti na drugo radno mjesto!!! Inače, zbog tog šefa je većina djelatnika u firmi na rubu živčanog sloma i neki su već dali dobrovoljno otkaze, samo da ne moraju trpiti njegove ispade i nerazumne zahtjeve!! Hvala veliko!
  3. Hvala Vam svima, očajna sam na kraju i odustajem od vile na moru od 1500 kvadrata, tužno, i vrijedi borbe, ali nemam ni novaca ni živaca kroz to sve prolaziti! Hvala na savjetima u svakom slučaju!
  4. Mene zanima, da li ja mogu uzeti baku za ruku i odvesti je u opć sud u osijeku da da neku izjavu na zapisnik da se ugovor sklopljen između nje i druge strane, poništava! To pretpostavljam ne mogu, jer u ugovoru stoji da je nadležan sud u drugom gradu, a nije ni prisutna druga stranka (opaki stric) - znači baš mora biti parnica odnosno tužba! Što mogu uopće napraviti?????
  5. s tim što odgovorno tvrdim da baki ugovor i posljedice potpisa ugovora nisu pročitane niti objašnjene, ona je gradila 4 kata na kući za 4 svoje djece i to ne može biti tako da sve pripadne jednom sinu - citiram baku! kad je pitala a što potpisujem, bilježnik joj je rekao: ma ništa važno gospođo, na vama je samo da potpišete!!!
  6. ugovor je napravljen valjano i sve kako treba, kod javnog bilježnika, čak je naslovljen kao UGOVOR O UZDRŽAVANJU¨! kao doživotno uzdržavanje, da se na 2 auta i bankovni račun stric uknjižuje nakon bakine smrti, a na nekretninu odmah po potpisu ugovora!
  7. zavisi koja je vrijednost spora koji se vodi! recimo vrijednost jednog spornog ugovora koji se tužbom želi pobiti je 200.000 kn, odvjetnik za svaku aktivnost uzima 2500 kn + pdv tako je cijena za vrijednosti ugovora ili već nečega od 150.000 do 250.000 kn za veće vrijednosti je veća cijena znači ne cijena neke nekretnine, već cijena koja je navedena u ugovoru (recimo o doživotnom uzdržavanju i slično) pa to će vam reći bilo koji odvjetnik ako ga pitate
  8. Poštovani forumaši, trebam hitnu pomoć! Moja baka (80 god) ima kuću od 1500 kvadrata na moru, gdje i živi ! - Stariji sin (koji je prije 6 godina došao k njoj s namjerom joj «pomoći», daje joj daje na potpis prije 1 god i 4 mjes ugovor o uzdržavanju (takav je naziv ugovora, a dolje u tekstu se navodi da je doživotno uzdržavanje) u kojoj odmah po potpisu ima pravo upisati sebe kao vlasnika, što i čini - Prije 2 dana ja saznajem za ugovor, nju s tim upoznajem i saznajem da ona je obmanuta u vezi sa sdržajem ugovora, ona želi taj ugovor pobiti i želi staviti sebe kao vlasnika (odnosno napraviti ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, te rasporediti imovinu kako ona želi odnosno drukčije nego što je navedeno) - Tada saznajem da baka nije znala da u ugovoru to stoji što je potpisala (vrlo slabo čita i piše), već nešto drugo što joj je on rekao - Napominjem da baka ima i mlađeg sina (mog oca kojem sam skrbnik, jer je psihijatrijski bolesnik) i želi većinu ili cijelu kuću ostaviti njemu) - Meni je u interesu boriti se za tatinu zakonsku imovinu po majci (djeda je umro prije 2 god) - Što mi je činiti??? znam da se može boriti osporavati, ali treba živaca i novaca? molim vas pomoć puno i najljepša hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija