Jump to content

mimirimi

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Postovanje, zanima me sljedeće. Moja baka ima ugovor o doživotnom uzdržavanju sa mojim ujakom. Na istom ugovoru je bio i dida pa je njegovom smrću ujak dobio njegovu polovicu buduci da su se svi ostali odrekli u njegovu korist. Ugovor je napisan jos prije 20g i baki nije ni trebala prije pomoc no unazad 7,8g joj je zaista tesko. Ujak ne radi apsolutno nista po pitanju tog uzdržavanja, on je u Njemačkoj, kad dodje u Hrvatsku onda mu dodju i djeca u bakinu kucu pa ona placa i njihove racune/rezije, baka lozi na drva, on kupi sebi svoja drva koja zakljuca u njenu garazu, a ona na primjer nema drva jer joj potrose oni kad dodju jer svoja cuvaju. To je jedan primjer, a ima ih zaista tona. Moram napomenuti da je baka stara i jako konzervativna da najblaže to kazem jer ona nama njega stalno opravdava iako je cinjenicno stanje da se svi mi brinemo o njoj, netko na neki način, a najviše moja tetka. Buduci da baka nema nikakvu namjeru pobijati taj ugovor zbog komsiluka prije svega, pitanje je moze li to tetka napraviti i na koji način. Trazila sam malo sudske prakse, ali nisam vidjela nijednu praksu gdje je zapravo odlučeno u korist tuzitelja. Jasno mi je da je s tetkine strane to moguce tek nakon bakine smrti.
  2. Hvala vam puno na ovako detaljnom odgovoru. Radi se o tome da taj ugovor sestra zahtijeva da bude kod njenog odvjetnika, blokirala me tako da ne mogu do nje ni doci i tocno sam i mislila na sve dogadjaje prije ovoga koje mi je priredila da cu zapravo samo ja i platiti taj njen ugovor. Nasla sam te bodove po odvjetnickoj tarifi, ali toliko mi je preko glave svega da nisam u stanju izračunati te bodove. U pitanju je jos zamjena grobnice i auta gdje je vrijednost ukupno do maksimalno 4000e sto ne igra neku ulogu u cijeloj vrijednosti.
  3. Dobar dan, Imam velikih problema sa sestrom nakon mamine smrti gdje je rezultat svega da se nasljedjena kuca prodaje pri čemu sestra zahtijeva "svoju" agenciju i sastavljanje ugovora o razvrgnuću suvlasništva kod svog odvjetnika gdje mi je taj odvjetnik poslao primjer ugovora koji trebam ja platiti 2600e i ona 2600e. Mene zanima je li to normalna cijena i je li normalno da ja placam ono sto je ona zahtijevala?? Radi se znaci samo o tome da se kuca tim ugovorom preda agenciji na prodaju i da nakon toga dijelimo novce od kuce po pola kao i trosak prema agenciji? Cijena nekretnine je oko 140 000e Hvala Vam svima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija