Jump to content

SkylarGrey

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala. Šteta je počinjena, no naše je dijete bilo tamo, ali štetu nije radilo (nije to subjektivno "moje je dijete zlatno", nego priznanje drugog djeteta koje je učinilo štetu i to je bilo u kontekstu on nije kriv, ali ne možete učiniti nista da to dokažete jer ja neću priznati) pa je to riječ jednog djeteta protiv drugog, a to drugo je Romske nacionalnosti, tako da po svemu sudeći nam je onda najbolje platiti polovicu štete, a ne se uvlačiti u neke postupke koji će koštati još i više. Valjda će makar to poslužiti kao škola s kim se družiti i kad se nešto dogodi da se kaže roditeljima, jer se time sve moglo izbjeći 😔 Još jednom hvala na odgovoru.
  2. Hvala na odgovoru. U rješenju piše da je kaznena prijava odbačena jer postoje okolnosti koje isključuju kazneni progon, je li to u biti to što ste rekli? Odbačena je prijava protiv djeteta, no to ne isključuje krivicu?
  3. Poštovani, imam pitanje u vezi kaznene prijave protiv maloljetnog djeteta. Naime, protiv djeteta od 14 godina (u trenu kada je navodno djelo počinjeno imao je 13 godina, ako radi kakvu razliku) podnijeta je kaznena prijava koja je odbačena. No, s obzirom da je načinjena materijalna šteta, oštećena osoba prijeti privatnom tužbom ukoliko se odbijemo nagoditi. Zanima me postoji li osnova za privatnu tužbu s obzirom da je kaznena prijava odbačena od strane Općinskog državnog odvjetništva i ako ima, kolike su šanse da štetu, bez obzira na to da je utvrđeno da krivica ne postoji, svejedno moramo podmiriti? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija