Jump to content

bubamaracc

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pa predala sam na sud bila, međutim išli smo samo na ono kao mirenje gdje smo se usmeno dogovorili da viđa dijete svaki tjedan subotom i potpisali za povlačenje tužbe jer kao nema potrebe za daljim suđenjem jer se lako dogovaramo. I od tada mi pravi konstantne probleme. 10.1.2024 imamo opet neko savjetovalište, ali ja sam predala za sud ponovo. Zvala sam jugendamt, oni su rekli da imam pravo da putujem i da mi ne treba njegova saglasnost dok god je zajedničko starateljstvo, ali i da može prijaviti policiji jer kao svako može nazvati policiju i prijaviti nešto ali da li će policija prihvatiti slučaj i kako će se teretiti to ne znaju sve zavisi šta će on reći i da li će nešto slagati.
  2. Nema nikakve odluke. Sve je ostalo na usmenim dogovorima. Ja poštujem da viđa dijete svake sedmice u dogovoreno vrijeme, ali on svaki put pravi problem kada želim da putujem negdje. Govori da mu sa tim putovanjem uskraćujrm viđanje djeteta, jer planiram da budem na odmoru 2 tjedna, znači 2 puta je neće vidjeti i zo je veliki problem sada. S tim da on pravi problem pri svakom viđanju. Evo baš danas je dolazio, dogovor je bio i 14:00, ja sam mu porukom javila da je dijete zaspalo u 12:00 i da još uvijek spava, na šta je on odgovorio "to nije moj problem, dogovor je u 14 i znala si to, ako se ne pojaviš za pola sata ja idem u policiju". Van svake pameti mi je da budim dijete za takve stvari. Da li stvarno može da me prijavi za otmicu?
  3. Nisam bila u braku sa ocem djeteta, ali imamo zajedničko starateljstvo. Ja sada za Božić i novu godinu želim da idem na odmor 2 sedmice ali se on protivi tome. Razlog je kako kaže uskraćujem mu viđanje djeteta. Da li smijem da napustim državu iako on ne dozvoljava? Da li može da me prijavi policiji za otmicu djeteta? Radi se o bebi od godinu dana.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija