Jump to content

One0101

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Trenutno smo u jednom imovinsko pravnom odnosu s gradom (zg), u kojem grad otkupljuje nekretninu te je u ovom trenu postupak osiguranja dokaza. Tokom samog osiguranja dokaza, građevinski vještak od strane grada ljubazno je savjetovao kako imamo pravo tražiti plačanje troska našeg pravnog zastupnika. Obzirom da nakon osiguranja dokaza, slijedi procjembeni elaborat vjestaka temeljem kojeg grad poziva na dogovor, u slucaju naseg odbijanja slijedi postupak izvlaštenja, ono što me zanima kad točno mi kao strana od koje grad želi nešto otkupiti, imamo pravo da nam grad plati troškove odvjetnika? Dal je to već prilikom prvog poziva ili u postupku izvlaštenja...
  2. Dakle u takvom nekom slucaju nebi trebalo biti nekih.. problema ako sam dobro shvatio? Hvala jos jednom. Hipotetski mladic, bez puno prilika i financijskih mogucnosti je naucio vrijednu lekciju kroz strah i paranoju sto ako me ... Tuze, kazne, sude... A sve zbog hrane pred istek roka. Bolje ne dirat vage i cijene, mirnije se spava iako u trbuhu je drugaciji osjecaj. Hvala Sivko.
  3. Tnx Sivko. A placanje karticom? Primjer: meso pilece pred istek roka kosta 1e, junece 4 (takodjer pred istek roka) zamjena te nalijepljene cijene i placanje karticom (iban...ime prezime...). Dal je uopce izgledno da bi zbog toga trazili banku podatke o vl.kartice?
  4. Hvala na odgovoru! Dakle cekat eventualni informativni razgovor u slucaju da je doslo do prijave policiji? Iz iskustva, ako znate, koliko su ceste takve situacije te koji su rokovi da se to i zakotrlja, tj da se pozove na informativni? To bi bilo produljeno kazneno djelo prijevare, tj., koje bi moglo biti i kakve su sankcije, samo globa ili globa + kazna zatvora u slucaju osudjivanja?
  5. Pozdrav! Nastavno na pitanje @Jajomat57@Jajomat57 ukoliko hipotetska osoba pocini kradju/prevaru u trgovini u vidu zamjene cijene na artiklu ili vaganjem (prehrambeni proizvodi) te plati tu manju cijenu i to karticom, a prostor je pod video nadzorom te se uoci neki manjak prilikom obracuna u trgovini, jel moguce i kolike su sanse da trgovina to prijavi policiji? Ako da, kakve bi bile posljedice u smislu: privodjenje, istrazni zatvor.... Ukoliko dodje do procesuiranja, zatvorska kazna? Te koliko bi trajalo da policija "pokuca" na vrata ili postar donese cestitku? Uzmimo za primjer 20ak takvih slucajeva unazad pola godine do godinu, po par eura "stete"/ razlike u cijeni. Vidim da trgovine se zale na ta varanja u vaganju, samoposluzne blagajne itd. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija