Jump to content

Lorum

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ja sam na licu mjesta zapamtio tablice i odmah u pozivu rekao koje su. Kad su policajci došli na teren, odmah im je netko dojavio da su pronašli vozilo koje bi moglo odgovarati, te da ga odu pogledati. Naknadno su se vraćali i tražili me komad branika kojeg sam pokupio s ceste kako bi mogli usporediti s tim drugim vozilom. Pa eto kad pitaš šta drugo da mi kažu, malo više o svemu tome? Jel odgovara dio branika s njegovim vozilom, jesu li pronašli samo vozilo ili i vozača, jel vozač bio pod utjecajem alkohola, kakav je njegov iskaz...?
  2. Pozdrav, Imao sam prometnu i prijavio sam bijeg s mjesta nesrece. Receno mi je da je rok za rijesavanje slucaja 30 dana (policajac na terenu mi je rekao racunajte si i vise). Kada zovem nadleznu postaju za informacije o statusu, odbijaju mi pruziti ikakve informacije osim da istraga nije gotova. Imam li pravo dobiti konkretnije informacije o slucaju dok proces traje ili mi stvarno policija nista ne smije reci?
  3. TLDR, moja pitanja bi bila: 1. Može li se pokrenuti nekakav pravni postupak gdje se ne izbacuje majku kao posjednika iz stana, nego joj se nalaže da se mora periodično viđati i komunicirati sa bakom koja je vlasnica stana? 2. Može li baka kao vlasnik stana pokrenuti pravni postupak da se deložira posjednika (njenu kćer, odnosno moju majku), ako majka nema nigdje drugdje gdje može stanovati, niti ima financijske mogućnosti za to (ima prijevremenu minimalnu mirovinu na temelju radne nesposobnosti)? 3. Ako je odgovor na drugo pitanje negativan, može li baka kao vlasnica stana od suda tražiti nalog da se mamu smjesti u dom za starije, pa ju na taj način deložirati iz stana?
  4. Pozdrav, Javljam se kao unuk i sin koji sa strane promatra problem i pokušava uspostaviti nekakav mir i sporazum između bake i majke. Baka je vlasnica nekretnine koja je u posjedu moje majke. Majka ima prebivalište na toj adresi. Baka živi u svojoj drugoj nekretnini. Majka je psihički bolesna osoba i redovno konzumira lijekove i ide na preglede kod doktora. Sa bakom ne komunicira, oko čega i ima moju podršku pošto su bakini stavovi utemeljeni na pesimizmu i po mom mišljenju imaju loš utjecaj na mamu. Omalovažavanje i nepoštovanje bake prema majci su također čest primjer, samo što se to sve izvodi na vrlo perfidan način. Baka uporno pokušava stupiti u kontakt s majkom. Nedavno je baka uspjela ući u svoj stan, a majka je onda zvala policiju i prijavila ometanje posjeda. Policija je došla i rekla baki da mora izaći van iz svog stana. Po mom zadnjem kontaktu s bakom, ona je rekla da se konzultirala s odvjetnikom i da joj je on rekao da ne ulazi više mami u stan jer je tu u krivu pošto ometa posjed, ali da može tužiti majku da nema mogućnost pristupa svojoj nekretnini. Moje mišljenje je da je takav zaključak smislen, mislim da bi baka trebala moći pristupiti nekretnini koja je u njenom vlasništvu. Ono što mene zanima je, pod pretpostavkom da je odvjetnik baki dao točnu informaciju, kakav točno proces baka može pokrenuti pred našim pravosuđem? Vjerujem da može pokrenuti proces da se majku deložira iz stana, iako opet s druge strane ne znam na koji način bi se argumentiralo, pošto baka ima drugu nekretninu u kojoj živi već desetljećima, a majka nema drugo mjesto gdje bi išla. Ja sam spreman majci omogućiti smještaj, bilo renta ili dizanje kredita za kupovinu, međutim bez te moje volje mama na papiru u ovom trenu drugih opcija nema (ja imam prebivalište kod oca, a otac i majka su razvedeni). Mislim da bi se baka na sudu zalagala da se mamu smjesti u nekakav dom, a niti majka niti ja ne pristajemo na takav rasplet. Štoviše, mislim da baka niti nema primaran fokus izbaciti ju iz stana, nego primarno želi imati komunikaciju s majkom, pa me zanima može li baka pokrenuti nekakav oblik sudskog procesa gdje traži od suda odobrenje da može periodično dolaziti u stan koji je u njenom vlasništvu, a da bude imuna na majčino prijavljivanje ometanja posjeda policiji?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija