Jump to content

mikipravnik

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mikipravnik objavio

  1. Puno hvala na odgovorima. Ono što mi je još nije skroz jasno je oko tog upisa u ZK. Naime, u izvatku gruntovnice (BZP izvadak) u dijelu A posjedovnica je upisana Kuća, piše adresa i tlocrtna površina. Nadalje, u drugom odjeljku stoji da nije priložena uporabna dozvola. Jel to znači onda da nije ili je legalna? Ako nije onda bi vjerojatno mogao ići po ovom skraćenom postupku koji spominjete jer kuća je sagrađena u skladu s izdanom građevinskom dozvolom iz 1979. (visina, udaljenosti od parcela i ceste i slično..)? Na izvodu iz katastarskog plana vidim sivo ucrtanu kuću na parceli. Vjerojatno onda isto mogu priključiti struju i vodu? Kažu da za priključenje, između ostalog, treba i "- dokumentaciju o legalnosti postojeće građevine (građevinska dozvola, rješenje o izvedenom stanju, uvjerenje o vremenu izgrađenosti građevine…)". Hvala! Radovi koje spominjem bi bili zamjena krovišta, ograde i slično, u istim gabaritima.
  2. Pozdrav, razmišljam o kupnji kuće koja je sagrađena 1979. kada je izdana i građevinska dozvola za kuću. Nikada nije priključena na struju i vodu. Pitanje je jel mi treba Rješenje o izvedenom stanju za priključke? Koliko bi koštala "legalizacija" odnsno izdavanje tog rješenja? Kuća je oko 100m2, kao što rekoh ima građevinsku i vidim da je ucrtana u katastarskom planu. Razmišljam da ako kupim da bi bilo dobo prvo ju prikljuži na mreže struje i vode i sredit i onda čekat legalizaciju. Hvala!
  3. Nešto slično i mene zanima. I ako se put napravi kao nova čestica, mora li kuća biti odmaknuta od tog puta 3m,kao od ruba parcele? Ako netko zna, hvala!
  4. Razmatram kupnju jedne parcele koja je ide u dubinu u odnosu na glavnu cestu. S prednje strane je kuća a iza ima još puno mjesta. E sad, ako bi htio graditi nešto iza to bi trebala biti nova parcela, jer se na jednog građevinskoj ne mogu graditi dvije kuće, jel. Do te nove parcele mora se osigurati pristup glavnoj cesti i mogao bi se osigurati put od max 3 metra (kako i propisuje prostorni plan), a to je razmak od kuće do druge parcele sa strane. Ono što mene muči ako se napravi taj pristup glavnoj cesti, jel to onda opet druga građevinska čestica, pa se to kosi s pravilom da kuća mora biti 3 metra odaljena od druge građevinske čestice?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija