Jump to content

lexlucky

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijep pozdrav, Majka me tuzila za nuzni dio, posto mi je baka ostavila stan. U meduvremenu smo se izvanparnicno dogovorili da ja isplatim protustranku. Dogovorili smo se da novac deponiramo kod javnog biljeznika te da po rjesenju ostavinske protustranka moze predic novac. Zanima me: 1. Moram li ja platiti porez na kupoprodaju nekretnine od 3% ili neki drugi porez? 2. Koliko treba poreznoj da posalje fakturu na porez ukoliko moram platiti porez?
  2. Lijep pozdrav, Zadnjih pola godine sam baki kupovala hranu njenim novcem s tekuće kartice, te dizale novce s bankomata pošto mi je baka dala PIN kartice. Može li me njena kći tužiti za to pošto nismo potpisale punomoć, a baka je nažalost preminula.
  3. Hvala na odgovoru. Jel znate možda kako izgleda proces dokazivanja od protustranke da se znam pripremiti?
  4. Lijep pozdrav, Baka mi je oporučno ostavila stan. Vlastita majka (kćer od pokojne) me je tužila za nužni dio 50%, te traži povrat darova kako bi se namirio nužni dio i iz darova. Ja nikada nisam primila nikakve darove od bake. Problem je u tome što mi je baka izvadila veću količinu novca "u kešu" i dala trećoj osobi prije više od godinu dana od smrti bake. Ta osoba koja je primila novce sve to negira. Moje pitanje je: 1. Kako da dokažem u ostavinskom postupku/parnici da nisam dobila te novce? 2. Što mogu očekivati dalje od protustranke? Lijep pozdrav i hvala na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija