Jump to content

Gandhi

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru gospon Ivo! To bi trebalo da znači da ako dođe do suda da osoba koja je nesumnjivo lagala policiji bude dovedena u škripac pri svjedočenju na sudu?! Obzirom da mislite da treba svjedočenje u PP izdvojiti kao nezakonit dokaz. Ja nisam imao problema sa zakonom, nisam nikad imao kontakt sa policijom, nemam pojma o pravu, ali mnogo stvari mi se čine jako nelogične. Recimo da policijac iako je svjestan da ja u trenutku kad sam "napao" oštećenu osobu nisam bio na tlu RH svejedno da nalog za uhićenje. I da me u toj istoj PP kažu da nemam pravo na podnošenje prijave za lažno prijavljivanje dok se eventualni sudski proces ne završi, bez obzira što ta osoba može u međuvremenu još više manipulirati i lagati da sam je napao ili stupio u kontakt i tako me strpati u istražni zatvor! Ja sam na DO podnio prijavu bez problema.
  2. Prijavljen sam za razne budalaštine. Tražio sam od policije da mi da na uvid kaznenu prijavu ali su me oni poslali na DO. Nakon što je prošao rok kad mogu obaviti uvid, zatražio sam uvid u kazneni spis i odmah u prvoj rečenici prijave koju je osoba dala u PP pročitao totalnu laž. Ostatak je također u istom tonu. U toj prvoj rečenici je osoba koja me je prijavila navela da sam joj pristupio, napao verbalno pa skoro i fizički. U tom trenutku nisam bio na tom mjestu, čak što više nisam bio u RH. Za to imam neoboriv dokaz, jer je obavljena granična kontrola, skenirana osobna. Mene zanima da li kaznena prijava koja je dana u PP obzirom da DO kroji optužnicu ako oni izostave tu rečenicu da li se ja mogu pozvati na eventualnom suđenju na sadržaj te prvotne kaznene prijave? Hvala!
  3. Hvala na linkovima. Proučio sam ih, ali glava me zaboljela od informacija pa ću ujutro proučiti opet. Još dva pitanja, oprostite što vas mučim. Uvid u spis je moguće izvršiti u radno vrijeme DO kad god dođem ili se moram najaviti? I tko je prisutan dok to radim, zamjenik DO Ili osoba koja radi sa dokumentima? Hvala
  4. Tražio sam na uvid u PP ali nisu mi dali. Ne odmah, nakon par dana. Neki formular sam popunio, kroz 30 dana će mi kao dati na uvid tu prijavu, onda su se vratili iz ureda i rekli da ne mogu. Da to može moj odvjetnik kojeg nisam u tom trenutku imao kao što nemam ni sada. Očito je pogrešna kvalifikacija jer nema smisla. Nije mi obitelj, nije službena osoba, maloljetna, stara, nije invalid, nije napad na nacionalnu manjinu niti zbog seksualne orijentacije. Ja znam da je izmišljotina, mislio sam da će to odbaciti ali još nisu ili neće pa ću otići pogledati. Otprilike znam koja bi mogla biti konstrukcija priče osobe koja me je prijavila, zato pitam za svjedoke u spisu. Hvala na odgovoru gospon Ivo!
  5. Što spada pod definiciju učinjeno iz mržnje u tom članku?
  6. Da. Po tom članku je klasificirano od policije
  7. Dobar dan! Optužen sam za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda. Prošlo je više od 2 mjeseca od početka provođenja istrage. Odvjetnika nemam. Želim pogledati taj spis. Zanima me da li će u tom spisu biti moguće vidjeti originalnu prijavu koja je dana na policiji, sa opisom načina i datumom počinjenja djela, mogućim ispitanim svjedocima i istražnim radnjama koje su odrađene u fazi istrage. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija