Jump to content

Cap

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Riješenje suda je donijeto početkom 2017. U nijednom slučaju nema tih propisanih 5 godina ali krajem 2016 sam napunio 60 godina. Očigledno namjerno da bi se pokrili zakonski uvjeti. Pardon g. Ljubo , ne bih htio smetati niti biti u toj situaciji a još manje da ne vidim dobro na koji način si mogu pomoći ! Hvala na razumijevanju i svima drugima koji mi mogu dati dobru uputu !
  2. Znate g. Ljubo, sin je svjedočio da me nije ni tražio ali da sam u inozemstvu i da se ne zna da li sam živ a da je prošlo puno više od 5 g da nema vijesti. Ako bih ga tužio za krivično djelo a sud mu je uvažio prijedlog da me proglasi umrlim , nije li to njegova najbolja obrana ? Jer sud je trebao provjeriti tamo gdje se to provjerava (MUP u prvom redu) da li podnositelj ima osnovu za podnošenje prijedloga , no ? Ne može se uskratiti život bez posljedica popravka sve štete vjerujem. Krivnja suda je isto što i namjera ili barem bi se to moglo vjerujem ,dokazati tolikim brojem propusta u rješenju. Ja vjerujem da se radi o zaštiti ljudskih prava a osnovno je pravo na život. Nisu mi ga trebali oduzeti a radi se posljedično i o svim drugim štetama. Ne mogu vjerovati da nije tako a pogotovo ako nisam mogao znati o događaju jer sam u inozemstvu. G. Ljubo ako mi možete još malo pojasniti, bio bih vam stvarno zahvalan !
  3. Zahvalan sam vam na odgovoru. Mislio sam da se u takvom slučaju radi o grubom nemaru suda što je isto što i krivnja. Mislio sam da se radi o pravu na život, dakle ljudskim pravima što ne bi trebalo biti pod zastavom. Sud nije provjerio istinitost svjedočenja, da je ne bi prihvatio prijedlog predlagatelja i ne bi bilo posljedica. U suprotnom, moglo bi se to napraviti namjerno u tajnosti, sačekati zastaru i okoristiti se. A mislim da je zakon predvidio 10 i više godina ako bi se pokazalo da je bilo loše namjere. U ovom slučaju grube nepažnje ili kako to tumači Ustavni sud u jednoj odluci, "uzročno" tumačenje. Tj pogrešna primjena zakona- šteta- popravak štete. Ja mislim da zakonodavac nije imao namjeru da nagradi štetnika , u ovom slučaju sudu ali smatram da je i moj sin štetnik. Budući da predstavljanje i. Prihvaćanje prijedloga o smrti nije trebalo niti prihvaćeno budući da sam izvadio putovnicu 2013 a prijedlog je prihvaćen 2015 dakle nije prošlo 5 g a da nitko nije znao o meni . MUP je imao vijesti da sam živ. Puno vam hvala na interesu i na odgovoru. Nije mi jasno. da je moguće da mi povrate samo status živoga i nikom ništa. Je li to moguće za boga miloga ?
  4. Moj je predak preminuo dok sam ja di period bio i inozemstvu na radu i nisam znao što se dogodilo.Ja sam jedini nasljednik a poslije mene moj sin. Sin je predložio sudu da me proglasi umrlim jer se o meni ništa ne zna 5 godina i da imam 60 godina. Sudskim riješenje sam kao nestala osoba proglašen umrlim i time je na ostavinskom moj sin dobio ostavinski ,pravo nasljeđa. Međusobni odnos nije postojao,međutim ja sam imao i dobivao dokumente MUP-a. preko Veleposlanstva. Sudac je donio riješenje samo na osnovu moje odsutnosti i starosti. Da li ima pravnog lijeka protiv suca (države) ako je prošlo 5 god i 4. mjeseca od tog rješenja. Postoji šteta i uzročna veza štete kao posljedica tog rješenja ! Da li je nastupila zastara ? Smatram da je povrijedio moja ljudska prava na život, slobodu kretanja , dostojanstvo i materijalno u vezi ostavine ! Molim vas za savjet ili svako drugo mišljenje koje bi mi bilo od pomoći ! Puno hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija