Jump to content

kat1263

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne znam koliko bi se to smatralo službenim dokumentom, odnosno bi li takva potvrda bila dovoljna pri javljanju na natječaje 🤷
  2. Problem je u tome što studij nije vodio evidenciju o sadržaju kolegija, odnosno nisu imali opisan nastavni plan za svaki pojedini kolegij. Imam samo nazive kolegija koje sam položila, a nigdje nemam dokument koji dokazuje što sam unutar kojeg kolegija slušala. Nemam na temelju čega tražiti potvrdu jer ne znam kako bi faks odlučio koji bi kolegiji onda ušli u tu potvrdu Studij je imao tri smjera, a kolegiji su neki bili zajednički za sva tri smjera zajedno (opći kolegiji) i stručni kolegiji (za svaki smjer posebno). Diploma mi daje kompetencije samo iz stručnog dijela, a ove kolegije koje smo slušali zajedno uopće ne navode i time ispada da gradivo tih općih kolegija nije dio mojih kompetencija.
  3. Može li se što učiniti po pitanju situacije u kojoj određeni studij izda diplomu odnosno dodatak diplomi koji ne prikazuje točne kompetencije stečene završetkom diplomskog studija? U elaboratu i programima studija piše jedno, na diplomi sasvim drugo. To dovodi do nemogućnosti ispunjavanja uvjeta pri zapošljavanju, odnosno u natječajima, te nemogućnost zapošljavanja u struci uopće. Studij izmeđuostaloga nije usuglasio svoj program sa zakonima i pravilnicima određenih ustanova (npr škola) i prema tome ispada da nismo kompetentni za rad na takvim radnim mjestima ako smo unutar studija slušali i položili tražene kolegije. Pravilnici o zapošljavanju u srednjim školama, primjerice, su iz 99., a studij je osnovan 2013. te ga, logično, nema u navedenom pravilniku. Ima li ikakvih ideja može li se nešto napraviti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija