Jump to content

PrivateJoker69

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Još se nigdje ništa ne vidi o pravomoćnosti pa me zanima koliko to može trajati. Meni je potpuno nevjerojatno da se i to mora čekati sad već preko dva mjeseca...
  2. Ex supruga i ja smo podnijeli zahtjev za razvod prije 2,5g. Prvo sporazumni a onda je ona na ročištu tražila uzdržavanje. Od tada je prošlo skoro tri godine. Sud objedinjuje tužbu za razvod i njenu tužbu za uzdržavanje. Sud u Puli je odbio njenu tužbu kao neosnovanu i sad je na to riješenje uložila žalbu na županijski sud jer tvrdi da nije radno sposobna. Zanima me koliko ta suluda trakavica još može trajati u najgorem slučaju. Znam da su sudovi spori ali da razvod braka treba čekati godinama je čista sramota. S obzirom da nije uložila žalbu na razvod nego samo na uzdržavanje i na plaćanje troška zanima me kada se može očekivati da razvod postane pravomoćan.
  3. Nisi ti jedini kojega muče takva pitanja. Moj razvod evo teče dvije i pol godine i tek sada sam dobio prvostupanjsku presudu na koju je podnesena žalba županijskom sudu u Puli. Tri godine ne živim sa bivšom ženom i nikako da se ta trakavica završi jer se koriste sva sredstva za odugovlačenje postupka. Sve u svemu mirovinu, ako odapneš prije pravomoćne rastave, će koristiti bivša žena. A nakon stupanja u brak opet treba čekati 3g da ti nova žena stekne uvjete za nasljeđivanje tvoje mirovine. Kako je moguće da se tvoja bivša žali na presudu to će postupak onda odužiti još par godina. Od pandemije sve ide toliko kilavo da je to sramota. I budi sretan. U Hrvatskoj to traje i po 5 godina i kad nema djece ali se jedna strana zainati odugovlačiti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija