Jump to content

Zbunjola66

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  1. Našao sam Sliku osnove za plaćanje preko e-građani, mogu li Vam to poslati porukom da ne šaljem baš privatne podatke? Zamaglio sam ih, no netko bi ih mogao i prepoznati..
  2. ići ću ponovno na FINA-u sutra, po sve što imaju na tu temu, hvala,
  3. hvala na javljanju, FINA je dobila od strane bivše supruge nalog za ovrhom zbog neisplaćene alimentacije jedan mjesec '21 i na zahtjevu stoji da traži nadzor FINA-e nad budućim uplatama, oni kažu da je to nekakav prisilni trajni nalog, mojim riječima kako sam ja to shvatio, i ne bi bilo problema s time da sam znao za to pa ne uoplaćivao povrh, i to što mi je limit nezaštićenog dijela računa s kojeg se alimentacija skida manji od iznosa alimentacije, tako da mi skidaju svaki mjesec do iznosa računa, a po njima u cijelosti alimetacija je podmirena tek neki mjesec 2023 - kaska jer se meni s računa ne skida automatikom puni iznos. Kada je sjela prva ovrha ovršen mi je veći dio plaće pa sam u FINA-i otvorio zaštićeni dio računa, oni su stavili neki mali limit i sad mi kažu da ga ja ne mogu dići. Ne znam kako spriječiti generiranje duga prema FINA-i i kako s moje strane riješiti da se tim "trajnim nalogom" isplaćuje uredno cijela alimentacija. Ako ja razliku budem uplaćivao sa zaštićenog računa to nigdje nije tako evidentirano (kao što sam uplaćivao svaki mjesec puni iznos, ukupno je uplaćeno puno više, a prema FINA-i sam dužan i bit ću valjda doživotno obzirom da svaki mjesec neskidajući puni iznos generiraju dug)
  4. Pozdrav, molim pomoć ako netko ima ideju: FINA mi od 2021., na nalog bivše supruge radi neisplate jedne alimentacije, skida s nezaštićenog dijela dio alimentacije koliki je iznos nezaštićenog dijela. Taj iznos ne pokriva cijelu alimentaciju i svaki mjesec generiram dug. Ove sve informacije sam saznao jučer. No, paraleno, neznajući što se skida s nezaštićenog dijela računa (od bivše supruge ni u jednom trenutku nisam dobio informaciju da je ovrha pokrenuta, od FINA-e nisam dobio nikakvu obavijest - ili mi je promakla, no to nije ni ključno), sam uplaćivao kompletan iznos alimentacije sa zaštićenog dijela. Ukupno je to mjesečno bilo skoro dupli iznos (dio koji skida FINA i dio koji sam sam uplaćivao). Po okvirnoj računici onoga koliko je ukupno trebalo biti u određenom periodu uplaćeno i onoga što je stvarno uplaćeno (od strane FINA-e i s moje strane) sam ukupno u korist alimentacije uplatio cca 4000 eura više. Isprintao sam naloge s internet bankarstva i zbrojio. Upravo sam došao iz FINA-e, išao sam radi informacija što mi uopće skidaju s računa i osim da je riječ o alimentaciji, drugi informaciju nisam dobio, osim da ne daju pravne savjete i da sam ne mogu zatražiti da se digne nezaštićeni iznos računa pa da se bar cijela alimentacija naplaćuje od strane FINA-e, pa da sam prestanem uplaćivati sa zaštićenog dijela računa- dodatni problem je tu što se takvim djelomičnim skidanjem iznosa generira dodatni "dug" prema FINA-i. Znam da sam se trebao u startu više baviti time što mi se skida s računa no imao sam povjerenja u drugu stranu da će mi reći ako bude toliko više uplaćeno. Imate li ideju odakle krenuti: ideja je, osnovno: kako podići nezaštićeno iznos do visine alimentacije da ne generiram dug u FINA-i? U FINA-i su mi rekli da nađem odvjetnika. Neshvatljivo mi je to da ja sam ne mogu ništa ako to nije na štetu nikoga, ako smanjujem zaštićeni dio, još neshvatljivije ako sam rekao i razlog. Drugo, ima li ikakvog načina tražiti da višak uplaćenih sredstava anulira "dug" u FINA-i? I u idealnom svijetu, znam da je nerealno: način da se donese nekakvo rješenje o neplaćaju mjesečnih iznosa dok se ne potroši već uplaćeno ili nešto slično? Unaprijed zahvaljujem na svakom savjetu!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija