Jump to content

ZAKON

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav! Zanima me jedna stvar. Naime, kako je teško naći posao u struci da mi ide staž za polaganje pravosudnoga (završio sam pravni fax), zanima me na kojoj osnovi mogu dobiti volontiranje na sudu. Jedni kažu da moram biti zaposlen baš na PRAVNIM POSLOVIMA (npr. u tijelima državne vlasti, u nekoj firmi, itd.) da bih mogao dobiti rješenje o volontiranju, a drugi kažu da samo moram biti zaposlen BILO GDJE, bitno da mi netko uplaćuje doprinose (teoretski i kao čistačica ). Naime, čuo sam za slučajeve kada su ljudi bili zaposleni kao knjižničari, na pravnom fakultetu kao znanstveni novaci/asistenti itd., a dobili su rješenje o volontiranju, dakle nisu radili na pravnim poslovima. Zato, ako postoji netko tko je to sve prošao i tko zna više, molio bih da mi odgovori. Unaprijed zahvaljujem! :klanjam:
  2. OK, kaže se po zakonu ili knjizi učiš, po skripti ponavljaš. Samo bih ih htio nabaviti, pa zato i postoje, da su totalno beskorisne ne bi ni postojale.
  3. Istina, zakoni se stalno mijenjaju, ali te promjene obično nisu tolike da je knjiga/skripta neupotrebljiva. Npr. knjige stare 5-6 godina (iz građanskog, trgovačkog, društava, kaznenog, obiteljskog, ustavnog,... pa i iz KPP-a i GPP-a - bitno je shvatiti SISTEM, on se u biti ne mijenja!) još uvijek su upotrebljive. S obzirom da su mi knjige i zakoni preopširni, htio bih nabaviti neke dobre skripte, sažete, a da imaju sve bitno. Možemo se dogovoriti i za novčanu naknadu, kao i za način slanja, bilo poštom, bilo e-mailom, bilo tekličem (he he)
  4. Mislim si nabaviti materijale, skripte koje su potrebne, i laganini raditi, htio bih se riješiti tog pravosudnog dok mi je svježe gradivo. Zato - poziv i dalje ostaje! :čeka:
  5. Ovako, tek nedavno sam završio fax, uskoro počinjem učiti za pravosudni, pa ako netko ima skripte koje su potrebne za ispit, molio bih da mi ih pošalje na e-mail adresu: misao@net.hr, ili na adresu htnet@walla.com One zakone mi se čini apsurdno sve učiti, pogotovo neke zeznutije, poput ovršnoga i stečajnoga. Zato, dobri ljudi, pomagajte! Živili!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija