Jump to content

deki2110

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako,kao sto naslov govori,danas mi je stiglo rjesenje u kojemu stoji da se novcana kazna od 2500 kn (prijelaz preko pruznog prijelaza u trenu paljenja svjetlosne signalizacije) izrecena 12.08.2009.na prekrsajnom sudu,postala pravovaljana 09.10.2009. zamjenjuje mjerom zatvora u trajanju od 9 dana jer ju do danas nisam platio.Prisilna naplata nije urodila plodom jer od nekoga tko nema prihoda vec 3 g slabo se moze uzeti.. Zanima me,jer trenutno nemam toliko novaca,da li mogu na bilo koji nacin "kupiti" nesto vremena,da skupim lovu (citaj:prodam komp ili neku drugu "nezamjenjivu stvar")? Da li je to zadnji korak prije dolaska policije uslijed izvrsavanja kazne ili prvo sud donosi neku odluku ili sl. na kojoj me se upucuje da se javim u zatvor? Ima li svrhe zaliti se na nesto,jer je rok 3 dana,tj kupuje li to vrijeme i sto napisati? Unaprijed hvala.
  2. Pozdrav svims. Imam jedno pitanjce vezano za oslobađanje plaćanja sudskih pristojbi.Naime,supruga i ja smo se dogovorili oko sporazumnog razvoda.Tu je i malo dijete,pa će postupak biti malo tezi,ali zahvaljujući ovom portalu uspio sam pronaći solidan primjer Sporazumnog razvoda.Supruga je nesto pisala sama,ali kako sam se osramotio kada sam to isao predati na sud,a zena koja tamo radi jadna klima glavom...joj,joj.. Zanima me da li bih imao pravo na oslobađanje plaćanja sudskih troskova budući sam nezaposlen,a supruga ima primanja cca 3500kn.Nemamo nikakve pokretne ni nepokretne imovine na sebi (osim kredita..!). Zanima me kako bih to mogao sročiti te što mi treba kao prilog Zahtjevu. Hvala.
  3. Dana 13.04.2008.u mjestu Međurić upravljao sam motornim vozilom pod utjecajem alkohola.Bila je vecer i sa kumom sam se vracao iz obliznjeg disca.Izmjereno mi je 1,83 g/kg,te mi je jucer dosao prekrsajni nalog (dostavio policijski sluzbenik i to mojoj zenei,a ne meni na ruke) u kojem mi se izrice novcana kazna od 4000 kn i 8 mjeseci zabrane upravljanja vozilom B kategorije..Zanima me kakve su mogucnosti prigovora i zalbe na ovaj slucaj?Mozda to sto sam policijskom sluzbeniku izricito rekao da sam alkohol konzumirao minutu prije zaustavljanja,a nije me pustio pola sata (to sam bar cuo da se radi ako si neposredno konzumirao alkohol..),ili se bolje zaliti na materijalno stanje (imam zadnja 3 odreska place na 1 100 kn,pa malo dijete,putujem 40 km na posao svaki dan..)?Da li postoji jos neka mogucnost da se barem odgodi placanje novcane kazne i izbjegne oduzimanje vozacke dozvole na 8 mj (uvjetno ili sl.)?Unaprijed puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija